Kaina. Tai daugumai svarbiausias kriterijus, rodo nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt atliktos vartotojų apklausos rezultatai. Ieškodami tinkamų pasiūlymų, vartotojai būtinai juos atsirenka, įvertinę savo finansines galimybes ir apsibrėžę kainos, kuri jiems būtų tinkama, intervalus. Kainą kaip svarbiausią atrankos kriterijų nurodo penktadalis Aruodas.lt respondentų.

Kambarių skaičius, plotas. Pirkėjams ar nuomininkams taip pat svarbus kambarių skaičius. Pagal jį nekilnojamojo turto pasiūlymus atsirenka apie 15 proc. respondentų. Tai susiję ir su nekilnojamojo turto plotu – plotas svarbus dar 13 proc. apklausos dalyvių. Būsto ieškantieji iš anksto žino, kokio dydžio nekilnojamasis turtas jiems reikalingas.

Adresas. Dauguma nekilnojamojo turto ieškančiųjų pasiūlymus filtruoja pasirinkę ne tik miestą, bet ir mikrorajoną (tik miestą renkasi dešimtadalis respondentų, o konkrečiai mikrorajonus pasirenka daugiau – 13 proc.). Iš apklausos rezultatų matyti, kad dar konkrečiau pagal adresą renkasi vos keli procentai respondentų – 6 proc. ieškodami dar nurodo konkrečią gatvę.

Šildymas. Pagal šildymo tipą nekilnojamojo turto pasiūlymus filtruoja apie 11 proc. ieškančiųjų, rodo Aruodas.lt aplausa. Praėjusią žiemą šildymo įkainiams pasiekus rekordines aukštumas, ko gero, daugelis ėmė ieškoti nekilnojamojo turto su pigesnio šildymo alternatyvomis.

Kiti kriterijai. Likusieji atrankos kriterijai nėra tokie populiarūs, ieškant nekilnojamojo turto pasiūlymų. Apie 6 proc. būsto ieško pagal aukštą, 4 proc. – pagal sklypo plotą. Likę keli procentai respondentų dar ieško pagal kitus kriterijus, kurių konkrečiai neįvardija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)