Pastatai – septynių aukštų, su greitaeigiais liftais. Visuose butuose yra suprojektuoti nuo 3,85 kv. m iki 5,6 kv. m, įstiklinti balkonai arba terasos.

UAB „Klaibuta“ pernai iš banko įsigyjo 1,2 ha sklypą Klaipėdos miesto viduryje, Baltijos pr. 111. Iki tol beveik dešimtmetį ši teritorija buvo apleista. Dar 2008 metais bankrutavusi įmonė buvo suplanavusi šioje teritorijoje statyti 230 butų.

Klaipėdoje – naujas daugiabučių projektas / UAB „Klaibuta“ vizualizacija
Nors naujieji savininkai įsigijo sklypą jau su statybos leidimu, buvo nuspręsta atnaujinti projektą pritaikius šiuolaikiniams poreikiams. Dėl to statomų butų skaičius sumažėjo iki 180, numatyti sandėliukai rūsyje, per 200 automobilių stovėjimo vietų kieme ir požeminėje aikštelėje. Bus pasirūpinta ir elektromobilių įkrovimo stotelėmis.

Sklypas bus aptvertas, įvažiavimas pro pakeliamąjį užkardą. Teritorijoje bus pasodinta daugiau nei 20 įvairių medžių, nutiesti pėsčiųjų takai, kieme įrengta vaikų žaidimų aikštelė.

Šalia naujojo kvartalo yra keturi prekybos centrai, mokyklos ir darželiai pasiekiami pėsčiomis, netoliese ir Naujoji Smiltynės perkėla.

Klaipėdoje – naujas daugiabučių projektas / UAB „Klaibuta“ vizualizacija
Rašoma, kad nors Baltijos prospektas yra judri gatvė, naująjį kvartalą nuo miesto triukšmo apsaugo seni daugiabučiai, sukuriantys natūralų skydą nuo garso bei dulkių.

„Baltijos terasose“ bus įrengiama centrinė kolektorinė šildymo sistema, prijungta prie miesto šilumos tinklų, su individuliais temperatūros reguliavimo ir apskaitos prietaisais. Butai bus šildomi ne radiatoriais, bet grindyse išvedžiota sistema.

Teigiama, kad kartu su puikia namo šilumos izoliacija ir kokybiškais langais toks šildymas leidžia tikėtis ir labai mažų eksploatacinių sąnaudų.

Butai bus parduodami su daline apdaila, bet bus pasiūlyta ir galimybė įsigyti ir butus su pilna apdaila arba įrengti juos su dizainerių pagalbą pagal individualius pirkėjų pageidavimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)