Aiškėja, kad daugumą bendrabučių, kuriuos neva tvarkė savivaldybė, žmonės renovavo patys už savo pinigus.

Neva atlikti darbai būdavo surašomi į sąmatas. Juose savivaldybės remontininkų darbų kainos dvigubai, o kartais net keturis kartus didesnės. Pavyzdžiui, grindys ir grindjuostės įkainotos 3500 litų. Specialistų skaičiavimais, jų vertė - perpus mažesnė. Sąmatos viršūnėse - 10 kvadratinių metrų buto remontas, kuriam išleista 22 tūkst. litų.

Kai kada savivaldybės darbuotojai veikė ypač įžūliai: suremontuodavo, pasirašydavo darbų priėmimo aktą, o kitą dieną darbus atlikusi bendrovė viską išmontuodavo. Remontas būdavo daromas tuose butuose, kuriuos buvo ketinama parduoti, o patalpos, kuriose gyveno socialiai remtini žmonės, likdavo apleistos.

Kauno valdininkų veiklos schema maždaug tokia: vienas skyrius organizuoja remontą, samdo bendrovę, priima darbus, kitas - įtraukia butą į privatizuojamų sąrašą ir parduoda. Už dešimtis tūkstančių suremontuotus butus dar tais pačiais metais parduodavo už juokingą kainą. Pavyzdžiui, už 64 tūkst. litų suremontuotą vieno kambario butą savivaldybė pardavė vos už 400 litų.

Galimos socialinių būstų aferos prasidėjo prieš 5 metus. Per tą laiką dvidešimčiai bendrabučių remontuoti buvo skirta pusketvirto milijono litų. Panaši suma skirta ir socialiniams būstams įrengti. Savivaldybės remontininkų - Gyvenamojo būsto administravimo skyriaus - remonto darbų organizavimas šiais metais buvo sustabdytas. Surinktą medžiagą tiria prokuratūra ir specialiųjų tyrimų tarnyba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)