„K26“ sprendimą stabdyti „Britanikos“ pastato rekonstrukcijos projektą vertina kaip nesusipratimą, iškilusį dėl kaimynystėje esančio viešbučio „Best Baltic/Daniela“ savininko rašto savivaldybei –- paklausimo dėl planų nustatinėti servitutus ir pravažiavimus per bromą.

Žemės sklypo, priklausančio investuotojams, ir pastato savininkai tikisi, kad visi neaiškumai bus pašalinti artimiausiu metu taikiai išsprendžiant šį konfliktą. Daugiau nei 30 milijonų investicija sutvarkant šią apleistą vietą ir įrengiant aukščiausios klasės tarptautinio tinklo viešbutį bei daugiau nei 600 vietų konferencijų centrą įmanoma tik esant abipusiam investuotojo ir Kauno miesto savivaldybės supratimui.

„K26“ planuoja dar šiais metais pradėti pastato griovimo darbus, o visą projektą užbaigti iki 2020 metų. Naujo viešbučio statybos truktų apie pusantrų metų.

Antradienį Kauno savivaldybės taryba pritarė nutarimo projektui stabdyti statybas, kuriomis buvo siekiama sutvarkyti viešbučio „Britanika“ teritoriją Kęstučio g. 26, centrinėje Kauno miesto dalyje. Iš 31 tarybos nario už tokį sprendimą balsavo 20 tarybos narių, prieš buvo 7, susilaikė 4 tarybos nariai, primena ELTA.

Liepos 23 dieną Kauno savivaldybės taryba vienbalsiai buvo pritarusi, kad naujasis pastatas vietoj „Britanikos“ galėtų būti statomas mažesniais negu norminiais atstumais iki žemės sklypo ribos, dėl to priimant sprendimą stabdyti statybas tarybos posėdžių salėje kilo nemažai ginčų.

Tarybos posėdyje šis klausimas susilaukė išskirtinio opozicijos dėmesio. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnė Edita Gudišauskienė teigė, kad savivaldybės sprendimas stabdyti projektą jiems visiškai nesuprantamas ir keliantis daug klausimų, į kuriuos nebuvo atsakyta. Ji dar tvirtinant tarybos darbotvarkę siūlė šį klausimą išbraukti, kadangi neatsirado naujų motyvų, dėl ko reikėtų persvarstyti dar liepos mėnesį tarybos vienabalsiai priimtą sprendimą.

Administracijos direktorius Vilius Šiliauskas bandė atsakyti į konservatoriams kilusius klausimus dėl stabdomo projekto.

„Pirmiausia mes nenaikinome tarybos sprendimo. (...) Yra stabdoma tol, kol gausime visus atsakymus. Atsakymai kyla iš gretimai esančių tiek verslų, tiek fizinių asmenų. Aš vienas prisiimti tokių atsakymų negaliu ir neturiu tokios kompetencijos. Todėl yra suformuota mano, administracijos vadovo, užduotis Teisės skyriui (...) pateikti atsakymus. Kol atsakymo neturime, tol mes norime prieš tai priimtą tarybos sprendimą laikinai sustabdyti. (...) Kai atsakymus gausime, pateiksime visiems tarybos nariams“, – sakė V. Šiliauskas.

„K26“ direktoriaus Rolando Balčikonio teigimu, savivaldybei nusprendus stabdyti projektą, užkirstas kelias apleistai miesto teritorijai sutvarkyti. Sustabdytas 30 mln. eurų investicinis projektas, turėjęs išjudinti centrinės miesto dalies plėtrą, nes viešbutis numatytas su konkurencinga 600 vietų konferencijų sale, restoranu, kitais traukos objektais.

„Kauniečiai, be kita ko, nesulauks ne tik miestą puošiančio prabangaus viešbučio, bet ir maždaug 100 naujų darbo vietų. Iki šiol į projektą jau investuota apie 4 mln. eurų“, – sako R. Balčikonis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)