Šalia griaunamo „Respublikos“ viešbučio, oficialiai pradedamos modernaus 7 aukštų A klasės verslo centro „Arka“ statybos. Ketvirtadienį pastato statybų pradžia paskelbta simbolinės kapsulės įkasimu.

Pastato statybas vykdanti bendrovė „YIT Kausta“ darbus žada baigti lygiai po metų - 2017 m. pabaigoje. Netrukus šalia esančiose teritorijoje bus pradėti vystyti dar du dideli projektai.

„Jei suskaičiuotume, kiek Kaunu susidomėjusių investuotojų čia nepradėjo veiklos dėl biurų patalpų trūkumo, gautume iškalbingus skaičius. Kaunas negali sau leisti prabangos netekti darbo vietas čia norinčių kurti verslų. Kaune kylantys modernūs verslo centrai pokyčius išgyvenančiam miestui taps didžiuliu impulsu“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Projekto autorius Gintautas Natkevičius teigia, kad šis pastatas yra vienas iš statinių, kuris formuos naująjį miesto centrą dešiniajame Nemuno krante.

Jis – tarsi pirmasis šauklys, todėl pastato eksterjere labai mažai detalių ir dekoro siekiant, kad kiti šalia kilsiantys pastatai, taip pat ir pradedamas statyti „Respublikos“ viešbučio vietoje, galėtų būti sujungti į vientisą kompleksą.

„Čia jau yra prekybos ir pramogų centras „Akropolis“, „Žalgirio“ arena, bus ir muziejus, mokslo centras, o su biuro pastatais persikels ir administracinis miesto centras.

Permainos jau palietė šios miesto dalies infrastruktūrą – ją patogu pasiekti, tvarkomos gatvės ir šviesoforai“, – pokyčius vardina architektas.

Naujasis pastatas bus 7 aukštų, o bendras jo plotas siekas 11,6 tūkst. kv. metrų. Apie 3 tūkst. kv. metrų šio ploto bus po žeme, kur bus įrengtas 84 automobilių parkingas. Skaičiuojama, kad projekto įgyvendinimas kainuos 14 mln. Eurų.

Iš stiklinių luitų sukonstruoto pastato pirmuosius du aukštus į dvi dalis dalins tarp jų besidriekianti istorinė Karmelitų gatvė, todėl pastatas turės arkos formą.

Stiklo fasadas biurų darbuotojams leis grožėtis unikaliais Nemuno salos vaizdais šviesiose patalpose. Langų stiklai bus padengti specialiu šilkografiniu ornamentu, kuris biurų patalpas saugos nuo saulės kaitros.

Šildymo, vėsinimo ir vėdinimo sistemos leis patalpose jaustis komfortiškai tiek žiemą, tiek vasarą. Pirmame pastato aukšte įsikurs maitinimo įstaiga.

Realūs statybų darbai pradėti prieš mėnesį. Per tą laiką iš sklypo jau iškeltos per jį ėjusios miesto komunikacijos, įrengti poliniai pamatai, ant kurių iškils beveik 26 metrų aukščio pastatas, patiestos kai kurios pastato komunikacijos ir įrenginėjamos monolitinės kolonos. Įmonių darbuotojai į pastatą galės įsikelti kitų metų pabaigoje.

„Imlitex Holding“, su nekilnojamuoju turtu nesusijusią įmonę, imtis tokio objekto statybų paskatino mūsų pačių poreikis.

Plečiantis „Imlitex Holdings“ veiklai ieškojome, kur Kaune galėtume išsinuomoti kelių tūkstančių kvadratinių metrų ploto modernias ir geroje vietoje esančias patalpas.

Nieko neradę ir įvertinę tai, jog Kaune jaučiamas didelis tokio lygio biurų stygius, nusprendėme investuoti į nuosavą biurų pastatą, kurio užtektų ne tik mūsų, bet ir dar kelių didelių nuomininkų poreikiams. „Imlitex“ biurai užims apie 30 proc. naujo pastato, bet esant plėtros planams gali prireikti ir daugiau ploto. Likusią 6000 kv. m. dalį nuomosime“, - teigė UAB „Imlitex Holdings“ vadovas Renatas Augustinas.

Prieš savaitę „Vičiūnų“ įmonių grupė paskelbė pradedanti griauti „Respublikos“ viešbutį, kurio vietoje taip pat iškils du – 8 ir 12 aukštų – biurų pastatai. Be to, netoliese netrukus bus pradėtas vystyti dar vienas projektas – bus statomas 7 aukštų pastatas, kurio du pirmus aukštus užims ofisai, o likusioje dalyje bus gyvenamieji butai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)