Statybų benbdrovė „Mitnija“ baigė statyti beveik 30 mln. vertės Lietuvos sveikatos mokslų universiteto „Santakos“ slėnio Naujausių farmacijos ir sveikatos technologijų centrą Kaune.

Nuo 2014 m. pradžios daugiau nei 11 000 kv. m. dydžio pirmajame tokio pobūdžio centre Lietuvoje po vienu stogu įsikurs mokslininkai ir kiti tyrėjai, dėstytojai, studentai.

„Mitnijos“ generalinis direktorius Julius Gendvilis teigia, kad bendrovė didžiuojasi prisidėjusi prie Lietuvos mokslo plėtros ir istorijos kūrimo.

„Mūsų pastatytame integruotame studijų, mokslo ir verslo centre bus atliekami farmacijos ir sveikatos mokslų tyrimai, eksperimentai, kuriami nauji medikamentai. Supratome savo atsakomybę statant tokį objektą. Todėl mūsų įmonė, kaip šio projekto generalinė rangovė, turėjo kokybiškai atlikti ne tik savo jėgomis atliekamus statybos darbus, bet ir profesionaliai valdyti dešimtis skirtingų subrangovų bei tiekėjų. Mums garbė, kad esamos ir būsimos Lietuvos mokslininkų, dėstytojų, studentų kartos dirbs ir kurs „Mitnijos“ statytame centre”, - pranešime cituojamas J. Gendvilis.

„Mitnija“ šiemet planuoja 190 mln. litų apyvartą. Kompanijos pagrindinė rinka Lietuvoje, tačiau siekiama stiprinti veiklą Baltarusijoje, taip pat tiriamos galimybės kitose kaimyninėse rinkose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)