Jaukiame bute, užimančiame du aukštus, ji yra įsirengusi ir kūrybines dirbtuves. Moteris džiaugiasi, kad jų šeimos butas atlieka net tris funkcijas: gyvenamosios paskirties, darbo vietos ir poilsio zonos.

Prekių ženklo „Livi design“ kūrėja Lina Janušauskė pasakojo, kad butą senamiestyje, kuris buvo 75 kv. m, jiedu su vyru įsigijo prieš dešimt metų. Įsirengė patys, nes ir vyras mėgsta „braižyti bei konstruoti“, ir ji – kūrybinga asmenybė.

„Reikėjo nedaug: užteko kokybiškos apdailos, natūralaus medžio grindų ir kelių klasikinių baldų“, − pasakoja dizainerė. Vaikų kambarį įrengė kukliai − to norėjo patys berniukai.

Pro palėpės langus atsveria nepakartojami Kauno senamiesčio vaizdai

Po kelerių metų šeima nutarė butą praplėsti, nes jiems priklausė dalis virš buto esančios palėpės. Tada prireikė ir architektų pagalbos.

Erika ir Rytis Kaminskai iš „Roda architects“ pasiūlė naudingų sprendimų, ir, atlikus remontą, buto erdvė prasiplėtė iki 120 kv. m.

„Mūsų namai kurti skirtingais laikotarpiais, todėl pirmojo ir antrojo aukštų įrengimo stiliai skiriasi“, − pasakojo L. Janušauskė.

Kadangi buvo likę itin mažai vietos, teko spręsti laiptų galvosūkį. Architektai pasiūlė išeitį – pusės pakopos laiptus, vadinamus „lokio pėda“.

Toks sprendimas tinka ten, kur dėl vietos stokos telpa tik kopėčios arba itin statūs laiptai. Ypatingos formos siaura linija išdėstytos pakopos, nepaisant nedidelės erdvės, leidžia normaliai pakilti į kitą aukštą. Laiptams parinkta patikima konstrukcija su stabiliu, dailiai lenktu metalo turėklu.

Prieš susitikdami su architektais, Janušauskai svarstė, kad namie norėtų turėti pirtį, bet tikrai nemanė, kad šis sumanymas yra realus. Taip Linos ir Žydriaus namų palėpėje atsirado elektrinė pirtelė.

„Ten šildomės sekmadienių vakarais. Nereikia eiti į jokį SPA, ir vaikams patinka, ir su draugais čia vakarojame“, − pasakojo L. Janušauskė, rodydama jaukią erdvę, kurioje stovi pilku gobelenu traukta kampinė sofa.

Moteris pasakojo, kad pasnigus iš pirtelės galima eiti tiesiai į balkoną ir išsivolioti sniege.

Poilsio zona antrajame buto aukšte yra šalia dizainerės L. Janušauskės darbo kambario, todėl ši vieta naudojama dvejopai. Savaitgaliais čia vakarojama su draugais, o darbo dienomis šis kambarys virsta klienčių priimamuoju.

„Livi design“ prekių ženklu pažymėtus drabužius kurianti kaunietė pasakojo, kad naujausia, Kalėdoms skirta kolekcija, – jau gatava.

„Tai bus penktoji mano kurta kolekcija. Ji, kaip ir pernai, bus mažytė, praktiška ir tamsi“, − šypsosi pašnekovė. Dabar kolekcija fotografuojama, netrukus klientės jau galės įsigyti naujausių „Livi design“ modelių. „Noriu kurti vienetinę madą. Mano klientės – išskirtinės, įdomios moterys, kurios kruopščiai renkasi savo garderobą“, − teigė L .Janušauskė.

Nors metai dar nesibaigė, drabužių dizainerės galvoje – pavasaris. Kūrėja, jau galvojanti apie šiltojo sezono puošmenas, tikino, kad dirbti savo namuose nėra blogai.

„Dirbant namuose, aplinka tampa dar svarbesnė, nes savo jausmus perkeli į kūrybą. Jei aplinka harmoninga, tai atsispindi ir darbuose“, − sakė L. Janušauskė.

Kauniečių butas įrengtas pačiame senamiesčio viduryje, kur pro langus galima matyti dviejų gražiausių Kauno bažnyčių bokštus.

Dizainerė pasakojo mėgstanti tvarkingus daugiafunkcius drabužius.

„Jei norisi pasipuošti, galima priderinti ryškų ar originalų aksesuarą. Nemėgstu vienkartinių drabužių ir daiktų. Tas pats ir su interjero detalėmis: geriau mokėti brangiau, bet naudoti ilgai. Aš įsimyliu daiktus. Būna, kad sunešiojusi drabužį, vėl noriu įsigyti tokį patį“, − teigė kūrėja.

Dizainerės planuose – drabužiai ne tik moterims, bet ir vaikams bei vyrams, nes šie jaučiasi nuskriausti.

„Įdomių laisvalaikio drabužių vyrams, išaugusiems iš jaunuolių amžiaus kategorijos, pasirinkimas Lietuvoje tikrai yra ribotas“, − sakė L.Janušauskė.