Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas pavedė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai kartu su Lietuvos savivaldybių asociacija pateikti komitetui pasiūlymus paramos būstui išsinuomoti sistemai tobulinti. Parlamentarai taip pat pageidauja sužinoti, kaip savivaldybės panaudojo gautas lėšas už parduotus savivaldybių būstus, kokia rinkos kaina Vilniaus ir Kauno miestų savivaldybėse parduoti joms priklausę būstai. „Dabartinė situacija netoleruotina. Žmonės socialinio būsto laukia iki 30 metų, o valstybės skiriami pinigai nepanaudojami“, - sako komiteto pirmininkas Algirdas Sysas.

„Lietuvos žinioms“ parlamentaras pripažino, kad viena priežasčių, kodėl nepavyko įsukti būsto nuomos kompensacijų vargstančioms šeimoms, yra ne būstą norinčių išsinuomoti šeimų ryžto stoka, o nuomotojų nenoras socialiai remtinoms šeimoms nuomoti butus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)