Iš 1 mln. dolerių, kurie buvo skirti bankui „Mainstreet“, Darrylas Woodsas pasisavino 381 tūkst. dolerių. Už juos Floridoje jis įsigijo nekilnojamojo turto vandenyno pakrantėje, rašo bbc.co.uk.

Kilus būsto ir finansinei krizei, bankui „Mainstreet“ prireikė finansinės pagalbos iš mokesčių mokėtojų pinigų.

  
Jungtinių Valstijų apygardos prokuroras Tammy Dickinsonas sakė: „Tuo metu, kai daugelis amerikiečių prarasdavo savo namus, jis pumpavosi sau valstybines lėšas“.   

Finansinė pagalba bankui „Mainstreet“ buvo suteikta pagal specialią paramos programą („Troubled Asset Relief Program“, TARP), kuri buvo patvirtinta kilus JAV finansinei krizei.  

D. Woodsas, prašydamas pagalbos, programos atstovams rašė, jog „Mainstreet“ yra nedidelis bendruomenės bankas ir kad finansinė parama „suteiks gyvybiškai svarbias injekcijas kraujuojančiam pacientui“.  
Jo nuodėmės paaiškėjo po to, kai programos reguliuotojai pradėjo tikrinti, kaip buvo panaudoti finansinės paramos pinigai.  

Iki šiol iškelta 140 baudžiamųjų bylų, kuriose asmenys kaltinami neteisėtu lėšų panaudojimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)