„Komisija nusprendė, kad sutarties nepavyks pasirašyti, nes nėra sutvarkyti visi sklypo Parodų g. 2 reikalai - pirmiausiai turi būti išpirkti tame sklype esantys statiniai”, - DELFI teigė A. Štaras.

Jis pakartojo turįs įtarimų, jog ankstesnės kadencijos miesto taryba galėjo sąmoningai neišpirkti šių statinių, kad “teisingam” akciono laimėtojui kartu su “Lazdynų būstu” atitektų ir 10 mln. litų vertės žemės sklypas.

DELFI jau skelbė, kad įmonių grupei „Rubicon group“ priklausanti nekilnojamo turto priežiūros bendrovė „City Service“ dėl A. Štaro veiksmų kreipėsi į teisėsaugą.

Verslininkai prašė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl neva viršytų vicemero tarnybinių įgaliojimų ir piktnaudžiavimo valstybės tarnyba.

„Mums nebuvo nurodyta jokių priežasčių, trukdančių sutarties pasirašymui, tik užsiminta, kad tokia yra dabartinė Vilniaus miesto savivaldybės valdančiosios daugumos valia“, - skundėsi „City Service“.

A. Štaras savo ruožtu taip pat kreipėsi į prokurorus dėl verslininkų veiksmų.

„Rubicon“ turi labai daug įvairių interesų, ir ne tik tų, kurie jau yra viešai žinomi. Viename pokalbyje, kurio metu mes bandėme aiškintis santykius, man buvo tiesiai šviesiai pasakyta: arba tu atiduodi sklypą arba mes prieš tave.... „Eikai“ jau užraukėme šildymo trasų tiesimą, tau pačiam paskelbiame interpeliaciją ir tave toliau kalame per spaudą“, - žurnalistams yra sakęs A. Štaras.

Vicemeras taip pat yra pareiškęs, kad gali žlugti valdančioji koalicija, jeigu šis sklypas bus paliktas „Rubicon group“ įmonei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją