„Šitas segmentas gali šiek tiek ir nustebinti“, - kalbėdamas apie pramoninio NT turto plėtrą sako „Inreal“ konsultacijų ir analizės departamento vadovas Arnoldas Antanavičius.

„Nors makroekonomikos specialistai prognozuoja lėtesnį šalies augimą 2012 metais, tačiau ilgalaikėje perspektyvoje šalies potencialas išlieka didelis, nes vykdomos ir planuojamos šimtus milijonų litų siekiančios investicijos į naujus pramonės objektus visoje Lietuvoje, kurių dauguma orientuotos į eksporto didinimą“, - rašoma apžvalgoje.

Pasak NT ekspertų, investicijos į pramonę ne tik „įlieja papildomą kapitalą į ekonomiką“, tačiau taip pat kuria naujas darbo vietas ir skatina vidaus vartojimą.

„Taip pat teigiamų bruožų galima įžvelgti ir energetikos sektoriuje, kuriame vykdomi bei planuojami energetinių sąnaudų mažinimo projektai bei investicijos į biokuro rinką“, - dėsto „Inreal“.

Didės atotrūkis tarp sostinės ir kitų miestų

Bendrovės skaičiavimais, įspūdingos yra ir valstybės investicijos ir į infrastruktūrą bei kelių plėtrą – šiemet planuojama tam skirti iki 1,35 mlrd. Lt.

“Be to, aktyviai plėtojami 4 viešieji logistikos centrai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje bei Šiauliuose turėtų prisidėti prie sandėliavimo bei transportavimo sektoriaus plėtros Lietuvoje”, - dėstoma apžvalgoje.

„Inreal“ primena, kad nauji projektai planuojami ir kituose NT segmentuose.

„Tačiau dauguma jų numatyti sostinėje, todėl tikėtina, jog 2012 metais dar labiau padidės atotrūkis tarp sostinės ir kitų Lietuvos miestų“, - skelbia bendrovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją