Viliamasi, kad pastatu susidomės socialiai atsakingas verslas, suprantantis pastato vertę, galintis rūmus prikelti naujam gyvenimui ir vykdyti ne tik komercines, bet ir kultūrines veiklas. Todėl visuomenininkų grupė „Paštininkai" kviečia Kauno centrinio pašto ateičiai neabejingus piliečius į renginį, kurio metu bus pristatyti šio pastato įveiklinimo scenarijai, muzikinė programa, o į renginį susirinkę dalyviai bus raginami laisvai pasirinktiems adresatams. nemokamai išsiųsti savo idėjas paštui.

ELTA yra skelbusi, kad valstybinei įmonei nusprendus uždaryti Kauno centrinį paštą, nemažai kauniečių tikėjosi, jog miesto savivaldybė pasinaudos gera proga ir pasirūpins, kad šis moderniosios tarpukario Kauno architektūros objektas būtų išsaugotas visuomenės reikmėms. Savivaldybei siūlyta įsigyti Centrinį paštą ir jame įkurdinti Kauno miesto muziejų, kuris dabar kukliai glaudžiasi Kauno rotušėje. Bet Kauno miesto savivaldybės tokie siūlymai realiai nesudomino.

Pasak pranešimo apie Pasaulinės pašto dienos proga organizuojamą mieste renginį, „žinios apie Kauno centrinio pašto pardavimą fone tikimasi, kad pasiūlyti pašto rūmų įveiklinimo scenarijai, jų viešinimas padės būsimiems jo pirkėjams išlaikyti deramą pastato prieinamumą ir patrauklumą ne tik jo šeimininkams, bet ir visuomenei".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)