Pastarajame Neringos savivaldybės posėdyje buvo pristatytas vieno didžiausių kurorto viešbučių „Nidos smiltė“ investicinis projektas.

Pastatas anksčiau priklauso Ūkio bankui. Kai jis bankrutavo, pastatas atiteko Šiaulių bankui, kurio dukterinė įmonė ir ėmėsi rengti viešbučio investicinį projektą, o vėliau imsis ir rekonstrukcijos.

„Jei viskas bus gerai, šiemet pabaigsime dokumentaciją, o kitais metais galėsime pradėti realius darbus“, – teigė Šiaulių banko dukterinės įmonės direktorius Donatas Jurevičius.

Viešbutis „Nidos smiltė“ stovi ant Kuršių marių kranto, netoli Tomo Mano muziejaus. Visas kompleksas susideda iš trijų vilų, kurių bendras plotas siekia apie 2,8 tūkst. kvadratinių metrų.

„Mūsų planas – sukurti šiuolaikišką viešbutį, kuriame būtų išlaikyta ir Nidai būdinga architektūra. Numatome, kad viešbutyje bus teikiamos tokios paslaugos, kurios bus patrauklios ir šaltuoju metų laiku“, – dėstė D. Jurevičius.

Numatoma viloje, kurioje šiuo metu yra valgykla, įrengti SPA centrą. Jame turėtų būti apie 20 metrų ilgio baseinas, pirtys, planuojamos ir kitos vandens pramogos.

Buvusioje valgykloje taip pat bus įrengtas ir 120 vietų restoranas, tačiau jis iš antro aukšto bus „nuleistas“ į pirmąjį. „Tokios transformacijos reikia, kad restorane galėtume įrengti lauko terasas, nes žmonėms vasarą norisi būti ore, grožėtis mariomis. Dabar iš valgyklos buvo matyti tik kitų pastatų stogai“, – kalbėjo D. Jurevičius.

Kitų dviejų vilų bus rekonstruota tiek išorė, tiek vidus. Joje numatoma įrengti 110 vienviečių, dviviečių ir liukso klasės kambarių. Skaičiuojama, kad vienu metu viešbutyje galės apsistoti apie 210 žmonių.

Dar vienas sumanymas – įrengti tris konferencijų sales, kuriose vienu metu tilptų 120-130 žmonių. Tai esą paskatins konferencinį turizmą, nes ir dabar yra norinčiųjų rengti konferencijas Nidoje, tačiau nėra joms tinkamos erdvės.

Siekiama, kad po rekonstrukcijos viešbučio „Nidos smiltė“ paslaugų kokybė būtų įvertinta ne trimis, o keturiomis žvaigždutėmis.

D. Jurevičiaus teigimu, pirminiais skaičiavimais, investicijos į viešbučio rekonstrukcija sieks apie 20 mln. litų arba 5,8 mln. eurų.

Numatoma, kad po rekonstrukcijos viešbutyje atsiras 50 naujų darbo vietų. „Tiek naujų darbo vietų Neringai yra labai daug. Todėl tikrai džiaugiuosi, kad ši investicija atkeliauja pas mus, o ne kažkur Druskininkus“, - teigė Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)