Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį patvirtino „Hanner“, prokurorų bei Nacionalinės žemės tarnybos taikos sutartį, pranešė Generalinė prokuratūra.

„Prokuroro nuomone, pasiektas kompromisas atitiks tiek viešąjį, tiek privatų interesą. Jis priimtas siekiant išvengti didelės žalos valstybei, visuomenei bei nuomininkui, siekiant privataus ir viešo intereso pusiausvyros, taip pat siekiant užtikrinti teisinį stabilumą“, – rašoma pranešime.

Generalinės prokuratūros teigimu, bendrovė valstybei vienkartinę kompensaciją įsipareigoja sumokėti per vieną mėnesį nuo sutarties įsigaliojimo dienos.

Nacionalinė žemės tarnyba nebeturi jokių pretenzijų ir reikalavimų dėl valstybinės žemės. Kitą nuomojamo valstybinio sklypo dalį bendrovė šiuo metu gali naudoti tik futbolo arenos statybai“, – rašoma pranešime.

Teisme prokurorai ir Nacionalinė žemės tarnyba siekė, kad būtų nutraukta 1999 metais sudaryta valstybinio sklypo nuomos sutartis bei jos pakeitimai. „Hanner“ teisme reikalavo, kad tarnybos veiksmai būtų sustabdyti.

Šiuo metu „Žalgirio“ stadiono teritorijoje jau veikia 20 mln. eurų vertės „Marriot“ viešbutis, šalia jo baigiamas statyti taip pat 20 mln. eurų vertės biurų pastatas. Be to, parengtas ir antrojo biurų pastato projektas.

Beveik 8 hektarų ploto teritoriją tarp Olimpiečių, Rinktinės ir Šeimyniškių gatvių „Hanner“ už 41 mln. eurų įsigijo iš Šiaulių banko, ją 2013-aisiais perėmusio iš bankrutavusio Ūkio banko.

Nacionalinei žemės tarnybai pernai vasarį inicijavus sklypo nuomos sutarties nutraukimą, pernai gegužę „Hanner“ pakeitė detalųjį planą, kuriame, priešingai nei ankstesniame, jau buvo numatyta vieta sporto objektui, nors jo statyti neketinta. A. Avulis tuomet teigė tikįs, kad miesto valdžia pakeis bendrąjį planą, kuriame nebebus numatyta stadiono statyba. Naujas Vilniaus bendrasis planas vis dar rengiamas.

Vilniaus miesto taryba pernai balandį priėmė rezoliuciją, kurioje nurodyta, kad keičiant miesto bendrąjį planą, bus atsisakyta numatyto prioritetinio sporto ir pramogų objekto – nacionalinio „Žalgirio“ futbolo stadiono su daugiafunkciu kultūros ir pramogų centru. Bendrajame plane šiame sklype ketinama numatyti plėtrą, atsisakant bet kokių privalomų reikalavimų ten numatyti futbolo stadioną.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)