„Green Hall 2“ architektūrinę koncepciją sukūrė danų architektai Ulrikas Raysse‘as ir Ricardo Paternina iš „Arrow architects“, o techninį ir darbo projektus kartu su danais parengė lietuvių architektai Antanas Gvildys, Edimtas Šimeliūnas iš architektūros studijos „Archinova“ .

„Vystydami „Green Hall 2” įdėjome daug energijos ieškodami geriausio architektūrinio sprendimo šiai unikaliai sostinės vietai. Siekiame, kad visi mūsų pastatai ne tik patys būtų išskirtiniai, bet ir darniai įsilietų į supančią aplinką. Su jungtine lietuvių ir danų profesionalų architektų komanda mums pavyko tai padaryti, o gautas Metų architektūros kūrinio įvertinimas įkvepia ir dar kartą įrodo teisingą mūsų pasirinkimą vystyti novatoriškus ir aplinką tausojančius pastatus“,- sako „Green Hall“ verslo slėnį plėtojančios SBA grupės nekilnojamojo turto inovacijų bendrovės „Urban Inventors“ vadovas Lionginas Šepetys.

Upės Neries linkis šalia Green Hall 2 pastato bei pailgas sklypas padiktavo dinamiškai lanksčią, horizontalią pastato formą, plastiškai pabrėžiančią upės vingį. Sujungus technologiškai efektyvius inžinerinius sprendimus ir išraiškingą skulptūrinę formą, sukurtas išskirtinis pastatas – neužgožiantis erdvės, nedominuojantis savo aukštingumu, tačiau suteikiantis naujos vertės moderniajai Vilniaus architektūrai.

„Green Hall 2” verslo centras išsiskiria energetiniu efektyvumu. Jam suteiktas A plius energijos naudingumo sertifikatas. Pastatui apšildyti 100 proc. naudojama geoterminė energija. Statybose panaudotos Vokietijoje pagaminto dvigubo fasado stiklo konstrukcijos ir pagal saulės judėjimą savo poziciją keičiančios žaliuzės vasarą padeda sutaupyti pastato vėsinimui skiriamą energiją, o žiemą padeda išsaugoti šilumą.

Į maždaug 9000 kv.m. ploto, 7 aukštų biurų pastatą „Green Hall 2“ SBA grupės nekilnojamojo turto inovacijų bendrovė „Urban Inventors“ investavo 18 mln. Eur. Šiuo metu biurų pastate įsikūrusios 7 įmonės, veikia biurų erdvė „Monday Office“ ir restoranas

Čia įsikūrusiame verslo slėnyje bendrovė valdo dar vieną jau pastatytą verslo centrą, trečiasis baigiamas statyti. Kaune bendrovė taip pat plėtoja inovatyvius „BLC verslo lyderių centro“ ir „Kauno Doko“ projektus. Neseniai Kaune įsigijo 2,5 ha sklypą greta O .ir H. Minkovskių gatvės, kur planuoja plėtoti išskirtinį verslo centrų projektą.