Butą valdančios bendrovės „Tukompa“ direktorius Valentinas Šukys DELFI sakė, kad įmonė neplanuoja užsiimti nekilnojamojo turto nuoma, todėl parduoda šį ir kitus du tame pačiame name esančius butus.

„Šie butai įmonės veiklai nereikalingi, todėl nuspręsta juos parduoti“, – teigė jis.

Pasak bendrovės vadovo, didesnio potencialių pirkėjų susidomėjimo dėl to, kad čia gyveno premjerai, nėra: „Ne, dėl to didesnio susidomėjimo nėra, nes tai – eiliniai butai“.

Premjerai 105 kv.m apartamentus nuomojosi tuomet, kai „Tukompa“ priklausė valstybei. Už buto nuomą ir išlaikymą per mėnesį buvo mokama apie 3,45 tūkst. Lt. „Tukompa“ už 13,122 mln. Lt buvo privatizuota 2010 m.

Šiuo metu Lietuva neturi jokios premjero rezidencijos, dabartinis premjeras Algirdas Butkevičius gyvena nuosavame būste.

Reikia iki 0,8 mln.Lt

Skandalais apipinta premjero rezidencija tame pačiame Turniškių rajone iki šiol stovi negyvenama ir, nežinia, kada bus baigta įrengti. Sunkmečiu buvo nuspręsta neribotam laikui stabdyti remonto darbus.

Ministro pirmininko kancleris Alminas Mačiulis DELFI sakė, kad šių metų Ministro pirmininko tarnybos biudžete ieškoma pinigų bent jau vidinei pastato apdailai.

„Deja, darbai buvo sustabdyti prieš trejus metus. Pastatas stovi neūkiškai investavus lėšas, neveikia pagal savo paskirtį. Trūksta kelių šimtų tūkstančių litų, kad būtų galima atlikti vidaus apdailą. Bandoma netgi šįmet ieškoti galimybių kažkiek pasispausti ir surinkti tą sumą iš šių metų tarnybos biudžeto. Kiek mums tai pavyks, nežinau. Visiškai nelogiškas sprendimas, kai pastatas rekonstruotas, jam užbaigti trūksta visai nedidelės dalies lėšų lyginant su tuo, kiek jau buvo investuota“, – kalbėjo kancleris.

Skaičiuojama, kad šie darbai ir baldai gali kainuoti iki 800 tūkst. Lt. Pasak pašnekovo, apdaila kainuotų iki 0,5 mln. Lt, panašios sumos prireiktų ir baldams.

„Reikia įvertinti dabartinę situaciją, bet per tuos trejus metus, kol pastatas buvo negyvenamas, kai kas yra atsilupinėję, nukritę. Tikslią reikiamų lėšų sumą parodytų viešųjų pirkimų procedūra", - tvirtino A. Mačiulis.

Premjero rezidencijos statyboms iš biudžeto nuo 2006 m. jau yra skirta 4,7 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)