Pasak bendrovės direktoriaus Lauryno Kuzavo, 15 ha ploto sklypus Maskavas gatvėje, netoli statomo „Akropolio“, įmonė įsigijo iš skirtingų savininkų. Šiemet čia ketinama pradėti statyti 20 tūkst. kv. metrų ploto sandėlius – statybos turėtų būti baigtos 2019 metais. Tai bus pirmasis projekto etapas.

„Šiemet greičiausiai pradėsime statybas. Vedame derybas (su potencialiais nuomininkais – BNS) ir statysime spekuliatyviai. Žiūrime į Latvijos rinką, kur Rygos sandėlių vakansija siekia 3 proc., o nuomos kainos labai didelės. Taigi, manome, kad net ir iš anksto neturint kliento, galima statyti. Be to, šiandien vyksta gal 6 konkursai dėl tokių patalpų ir mes juose aktyviai dalyvaujame“, – BNS sakė jis.

Teritorijoje bendrovė gali statyti iš viso 75 tūkst. kv. metrų ploto logistikos parką.

„Maskavas gatvė prasideda ten, kur dabar statomas „Akropolis“. Tai buvo vienas iš kriterijų, kodėl pasirinkome šią teritoriją - labai geras susisiekimas su miesto centru“, - sakė įmonės vadovas.

L. Kuzavo teigimu, šiuo metu tai vienintelis įmonės plėtojamas projektas Rygoje, tačiau ji žvalgosi sklypų dar vienam projektui.

„Latvijoje aktyviai ieškome dar vienos vietos sandėliams ir biurams. Pardavėme veikiantį sandėlį Rygoje, nusipirkome vieną teritoriją ir ieškome dar vienos. Mes iš Latvijos neišeiname, o kaip tik plečiame savo veiklą“, - pasakojo „Sirin development“ vadovas.

Į projektus Baltijos šalyse, Rusijoje bei Rytų ir Centrinės Europos regione per dvejus metus įmonė planuoja investuoti iki 100 mln. eurų, iš jų Lietuvoje - 40 mln. eurų.

„Sirin development“ skelbia Lietuvoje, Latvijoje ir Rusijoje valdanti industrinio ir komercinio nekilnojamo turto, kurio plotas viršija 300 tūkst. kv. metrų.

Registrų centro duomenimis, „Sirin development“ netiesioginė akcininkė yra verslininkų Mindaugo Railos bei Edvardo Liachovičiaus bendrovė „Me investicija“, taip pat valdanti „Girteką“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)