Pasak premjero, Nacionalinis stadionas ir daugiafunkcis centras bus statomas naudojant kelis finansavimo šaltinius: Europos Sąjungos finansinę paramą iš Regioninės plėtros programoje numatytų asignavimų, o dalis finansavimo skirs pats operatoriaus – bus skelbiamas konkursas jam atrinkti.

Anot A. Butkevičiaus, šiuo metu Centrinei projektų valdymo agentūrai (CPVA) pavesta per balandį paruošti konkurso sąlygas, kurios vėliau bus atiduodamos Vilniaus miesto savivaldybei. Savo ruožtu Vilniaus miesto savivaldybė turėtų skelbti konkursą naudojant viešosios ir privačiosios partnerystės modelį.

„Aišku, visas to projekto įgyvendinimo procesas turėtų derinama su Centrinei projektų valdymo agentūra ir tada, kai pasibaigs viešasis, noriu pabrėžti, tarptautinis konkursas, atrenkant nugalėtoją vėl turės būti suderinta su CPVA“, – Vyriausybėje trečiadienį žurnalistams sakė premjeras.

A. Butkevičiaus manymu, privačių lėšų pritraukimas sveikintas, tai daryti esą nurodo ir ES teisės aktai.

Naujai išrinktas Vilniaus meras Remigijus Šimašius šiam projektui pritaria.

Kadenciją baigianti Vilniaus miesto taryba trečiadienį svarstė projektą, kuris atvertų kelią Lietuvoje pastatyti pirmąjį stadioną su 20 tūkst. vietų žiūrovams. Jei taryba pritars šiam projektui, bus galima pradėti rengti konkurso sąlygas daugiafunkcinio komplekso investuotojų paieškoms.

Anksčiau A. Butkevičius yra skaičiavęs, kad Nacionalinio stadiono ir daugiafunkcio sveikatinimo, švietimo, kultūros ir užimtumo centro statyba Vilniuje gali kainuoti apie 94 mln. eurų. Viešos ir privačios partnerystės būdu norimą įgyvendinti objektą galima pastatyti per trejus metus.

Potencialiame komplekse Ozo gatvėje būtų teikiamos neformaliojo ir sportinio ugdymo bei sveikatinimo paslaugos, teritorija taps patrauklesnė investuotojams, čia galima būtų iškelti ir dalį valstybinių institucijų.

Šiuo metu į stadioną yra investuota per 100 mln. litų. Projektui dar reikėtų 370 mln. litų – 100 mln. litų infrastruktūrai bei 270 mln. litų stadiono statyboms.