Jašiūnų dvaras prieš du šimtmečius buvo žymių Lietuvos sostinės ir Vilniaus universiteto mokslo ir kultūros žmonių pamėgta vieta. Čia paskutiniuosius gyvenimo metus praleido buvęs Vilniaus universiteto rektorius Andrius Sniadeckis, kurį laiką čia gyveno lenkų poetas Julius Slovackis. Dvare dažnai lankydavosi Adomas Mickevičius, poetas filaretas Tomas Zanas, biologas S. B. Jundzila ir kitos garsios asmenybės. Planuojama, kad įgyvendintas projektas sudarys galimybę mokslo istoriją pateikti ne moksliškai, o XIX a. socialiniu aspektu.

„Kultūrinis turizmas yra viena iš prioritetinių Lietuvos turizmo krypčių, – pranešime spaudai cituojamas ūkio ministras Rimantas Žylius. – Ūkio ministerija daug dėmesio skiria kultūros objektų pritaikymui turizmui, kad kuo daugiau turistų turėtų galimybę susipažinti su šalies vertybėmis.“

Į valstybės planuojamų turizmo projektų sąrašą pagal priemonę „Viešųjų nekilnojamųjų kultūros paveldo objektų kompleksiškas pritaikymas turizmo reikmėms“ paramą taip pat planuojama skirti Klaipėdos pilies princo Frydricho ir princo Karlo bastionams rekonstruoti, plėtojant Mažosios Lietuvos istorijos muziejų, Kretingos dvaro sodybos paminkliniams pastatams renovuoti ir karilionui įrengti Vilniaus Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo dominikonų bažnyčios bokšte. Iš viso keturiems projektams numatyta paskirstyti 7,85 mln. Lt.

Iš viso pagal kvietimą teikti valstybės planuojamų turizmo projektų aprašymus buvo gautos 88 paraiškos, kurių prašoma bendra suma – 606 mln. Lt. Šiuo metu į valstybės planuojamų turizmo projektų sąrašą įtrauktas 31 projektas. Paraiškas vertina VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją