Anot „Švyturys-Utenos alus“ bei „Carlsberg“ Baltijos šalių generalinio direktoriaus Rolando Viršilo, strateginį sprendimą persiorientuoti į craft alaus gamybą padiktavo pokyčiai Lietuvos alaus rinkoje, kuri nuo 2011 m. iki praėjusių metų susitraukė kone ketvirčiu – 23,8 proc. Prie to prisidėjo ir skirtingoms alkoholinių gėrimų rūšims netolygiai didintas akcizo mokestis, kuris išbalansavo rinką. Nuo 2013 m. iki pernai akcizinis apmokestinimas alui išaugo 189 proc.

„Švyturys Brewery“ duris atveria po 3 metus trukusios senosios Klaipėdos daryklos rekonstrukcijos.
Klaipėda – trečiasis „Brooklyn Brewery“ žingsnis Europoje. Prieš tai JAV craft alaus rinkos lyderiai, bendradarbiaudami su „Carlsberg Group“, investavo Trondheime (Norvegija) bei Stokholme (Švedija).

Daryklos techninę koncepciją bei įrenginius kūrė Vokietijos įmonė „Esau & Hueber“, kuri aludarystės pasaulyje dirba jau 350 metų. Naujoji įranga leis vienu metu brandinti 18 alaus rūšių, o čia įrengtas apynių ekstraktorius – naujovė ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Tokie pramonei pritaikyti įrenginiai pasirodė tik prieš keletą metų, o Europoje juos gamina vos dvi įmonės.

Naujajai daryklai vadovaus alaus rūšių kūrėja Džuljeta Armonienė.

Minimali čia verdamo alaus partija – 5000 litrų. Alus bus skirtas Lietuvos ir užsienio rinkoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)