Bendrovės duomenimis, 48 proc. įsigijimų vyko grynaisiais, nė kiek nesiskolinant, kai 52 proc. - už paskolas.

„Už grynuosius pinigus įsigyjamas tiek ekonominės klasės, tiek prabangus NT“, - pastebėjo jis per „Ekspozonos“ ir advokatų kontoros „Raidla Lejins & Norcous“ konferenciją “Investicijos į nekilnojamąjį turtą: ko tikėtis 2014 m.?“.

Specialistas įvardijo, jog už grynuosius pinigus yra perkamas ir brangesnis nei 1 mln. Lt vertės turtas. Viena to priežasčių – siekiama investuoti iš šešėlio gautus pinigus.

„Manau, prieš įvedant eurą ši tendencija stiprės, dalį šešėlinės ekonomikos lėšų bus bandoma investuoti į NT“, - svarstė A. Gudanavičius.

Tačiau jis negalėjo įvardyti, kiek viso būsto rinkoje yra nuperkama už grynuosius pinigus, o kiek - už paskolas.

Kitomis priežastimis, kodėl NT perkamas už grynuosius, A. Gudanavičius minėjo gyventojų norą efektyviau panaudoti pinigus, nei juos laikant indėliais, ar norą pinigus laikyti ne sąskaitose, o investavus į turtą.

Paklaustas apie santykį, kokių būstų yra parduodama daugiau, A. Gudanavičius įvardijo, jog kol kas Lietuvoje dominuoja senos statybos būstų pardavimai, o naujos statybos butai aktyviau perkami tik sostinėje.

„Nauja statyba regionuose nepasakyčiau, kad yra silpna, bet dar tik pradedama vystyti“, - sakė A. Gudanavičius, kalbėdamas apie didesnius nei „keturių kotedžų“ NT projektus.

Bendrovės duomenimis, kol kas dauguma būsto pardavimų vyksta ekonominiame segmente – sandorių vertė siekia iki 325 tūkst. litų.

Pasak jo, dėl būsto įsigijimo į bendrovę dažniausiai kreipiasi jauni specialistai arba jaunos šeimos, o tai - teigiama tendencija, nes šie pirkėjai yra mažai rizikingi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)