Kylančios namų kainos ir brangus pragyvenimas - tai pagrindinės priežastys, dėl kurių londoniečiai nusprendžia kraustytis iš sostinės. Namo už Londono ribų vidutinė kaina – 388 tūkst. svarų, o sostinėje – 616 tūkst. svarų.

Dauguma londoniečių išsikraustę apsigyvena Pietų Anglijoje. Dėl augančio būsto poreikio namų kainos taip pat pradėjo kilti ir pietrytinėje, pietvakarinėje ir rytinėje šalies dalyse, miestuose, iš kurių Londoną galima pasiekti vos per 60 minučių.

Kraustymąsi iš sostinės lemia tai, kad beveik 75 proc. išsikrausčiusių ieško didesnių namų – su trimis ar daugiau kambarių. O norintiems pirmą kartą įsigyti nuosavą būstą vienintelė išeitis – ta pati – kraustytis iš Londono.

Kompanijos „Research at Hamptons International“ vadovas Johnny Morris sakė: „Londono būsto kainoms ypatingai išaugus, daugumas sostinės gyventojų nusprendžia namus įsigyti kitur.

Dauguma (80 proc.) londoniečių išsikelia į pietrytinę arba pietinę šalies dalį. Nuo 2012-iųjų išsikrausčiusių gyventojų skaičius tik auga, o šiemet iš Londono išsikėlė apie 74 tūkst. šeimų.“