Pernai kompensacinėms išmokoms išleista 34,6 mln. eurų.

Vyriausybė šią savaitę nutarė, kad namų energiniam efektyvumui būtų skirta ne mažiau kaip 70 proc. programos lėšų, o iki 21 proc. – „žaliosios“ energijos naudojimui bei aplinkai palankioms technologijoms. Dabar šios proporcijos yra po 40 proc.

„Ne mažiau kaip 72 proc. yra energetinio efektyvumo priemonei: į ją įeina daugiabučiai – 23 (mln. eurų – BNS), ir dar vienas milijonas – fizinių asmenų individualių namų renovacijai. (...) Žiūrint plačiau, Lietuva turi didesnių problemų energetinio efektyvumo srityje ir yra ta didžioji daugiabučių (renovavimo – BNS) programa ir todėl prioritetas skiriamas ten“, – BNS sakė ministerijos Klimato kaitos politikos skyriaus vedėjo pavaduotoja Lina Čeičytė.

Aplinkos ministerijos duomenimis, dabar šalyje atnaujinama daugiau kaip 500 daugiabučių, o bendros investicijos siekia apie 175 mln. eurų.

Panaudojant valstybės biudžeto ir ES fondų lėšas, Lietuvoje jau atnaujinta apie 2800 daugiabučių.

Į KKSP sąskaitą patenka lėšos, gautos už aukcione parduotus apyvartinius taršos leidimus, taip pat fizinių ir juridinių asmenų savanoriškos lėšos, surinktos ekonominės baudos bei kitos.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)