Vilniaus apygardos teismas penktadienį paskelbė, kad netrukus 44 metų gimtadienį švęsianti Virginija Urbutė pripažįstama kalta ne tik dėl svetimo turto iššvaistymo, bet ir dokumentų klastojimo.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teisėjas Gintaras Dzedulionis nutarė nuteistajai skirti vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant dviem metams.

Per bausmės atidėjimo laikotarpį V. Urbutė privalės daugiabučio bendrijai atlyginti padarytą žalą (beveik 22 tūkst. eurų) bei negalės išvykti iš gyvenamosios vietos ribų ilgesniam kaip 7 parų laikotarpiui be Probacijos tarnybos žinios.

Teisėjas taip pat priėmė atskirąją nutartį, kuria apie galimai padarytą nusikaltimą nusprendė pranešti prokuratūrai – V. Urbutės darbą tikrinusi ir ataskaitas, kuriose nebūdavo užfiksuota jokių pažeidimų, pasirašinėjusi buhalterė Inga Kežutienė galėjo suklastoti dokumentus.

Kur V. Urbutė iššvaistė pinigus, daugiabučio gyventojai taip ir nesužinojo – buvusi buhalterė atsivėrė tokia siena, kad apie tai nepasakojo nei nukentėjusiesiems, nei prokurorams, nei bylą nagrinėjusiam teisėjui.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad pinigus moteris iš bendrijos sąskaitos pervedinėjo ne tik sau, bet ir vienam vyriškiui bei savo motinai.

Kad jos klasta nebūtų pastebėta, buhalterė ryžosi suklastoti ataskaitą dėl ūkinės finansinės veiklos, kurią patvirtindavo buhalterė I. Kežutienė, ir pateikdavo bendrijos nariams. Tačiau yla iš maišo greitai išlindo – kai niekada įsiskolinimų neturėjusio daugiabučio namo gyventojai turėjo sumokėti statybininkams už laiptinių remontą, pinigų kasoje nebuvo.

Tik tada gyventojus pasiekė pribloškianti žinia – buhalterė jau kurį laiką juos savinosi.

„Visiškai pripažįstu savo kaltę, maniau, kad suspėsiu pinigus grąžinti ir niekas nepastebės – šią minutę visiems prisiekiu, jog iki metų pabaigos visus pinigus grąžinsiu, bet dabar negaliu“, – sakė V. Urbutė.

Moteris tikino, kad jos motina turi žemės, nekilnojamojo turto, todėl jį parduos ir grąžins skolą namo bendrijai.

Tokie buvusios buhalterės pasiteisinimai nė kiek neįtikino namo gyventojų – jeigu būtų norėjusi, jau seniai būtų grąžinusi skolą.

Anot jų, nuo buhalterės nukentėjo daugiausiai senyvo amžiaus žmonės, kurie vos suduria galą su galu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)