„Darnu Group“ generalinės direktorės Sigitos Survilaitės-Mekionienės teigimu, daugiausiai investicijų šiemet bus skiriama „Paupiui“ – daugiau nei 7 hektarų teritorijoje sostinės senamiestyje, prie Vilnelės, vystomam konversijos projektui. Jame numatomi tolimesni septynių kvartalų rajono plėtojimo darbai.

Iš viso „Paupio“ rajone bus pastatyti 824 butai ir pasiūlyta 21 tūkst. kvadratinių metrų komercinės paskirties patalpų. Statybų pabaiga numatyta 2022 metais.

Šiemet „Paupyje“ gyventi ir dirbti jau keliasi pirmieji naujakuriai, atsidarys verslo kvartalas, kino teatras „Pasaka“, trečiasis Vilniuje sporto klubas „RE.FORMATAS“, taip pat ir naujas miestiečių traukos centras – Paupio turgus.

„Paupys“ šiuo metu ne tik didžiausias sostinėje, bet ir svarbiausias „Darnu Group“ projektas: jis atspindi įmonės viziją ir tikslus – kurti šiuolaikiško žmogaus poreikiams pritaikytą tvarų miestą, suteikti jam galimybę dirbti ir naudotis visomis reikalingomis paslaugomis ten, kur jis gyvena“, – sako S. Survilaitė-Mekionienė.

Bendrovės vadovė pažymi, kad šių metų investicijos yra ilgalaikio plano dalis, atliepianti numatytus projektų darbus. Esminės prielaidos, leidžiančios planuoti tokias sumas, yra palanki pastarųjų metų ekonominė aplinka, numatomas tolimesnis santūrus jos gerėjimas bei pozityvumą išsaugančių pirkėjų lūkesčiai, kuriuos pakursto tebeaugančios būsto įperkamumo galimybės.

2020-aisiais bus tęsiamas privačios ir viešosios partnerystės projekto Panevėžyje įgyvendinimas, kurio metu įmonė ne tik įsipareigojo per trejus metus suprojektuoti ir pastatyti naująjį apskrities vyriausiojo policijos komisariato administracinį pastatą su areštine, garažu ir automobilių saugojimo aikštele, tačiau ir 12 metų teikti jo administravimo paslaugą. Planuojama, kad naujasis komisariatas Panevėžyje bus atidarytas 2022 metų pradžioje. Įgyvendinus šį projektą pareigūnai dirbs ir paslaugas gyventojams teiks moderniose ir tinkamai pritaikytose patalpose, kurių energinis efektyvumas atitiks A++ klasę.

Bendrovės šių metų planuose – ir naujų žemės sklypų, skirtų gyvenamosios bei komercinės paskirties projektams plėtoti įsigijimai.

2019-ieji paženklinti rekordinėmis investicijomis

Pernai „Darnu Group“ investavo rekordinę įmonei 74 mln. eurų sumą, kuri tolygiai – po 37 mln. eurų – pasiskirstė tarp gyvenamosios ir negyvenamosios paskirties projektų vystymo. Didžiąja dalimi rekordines investicijas nulėmė sparčiai įsibėgėjusi „Paupio“ plėtra.

Praėjusį rudenį duris nuomininkams atvėrė 15 000 kv. m. ploto bendrovės vystomo verslo centro „Park Town“ A klasės biurų pastatas „East Hill“. Jame taip pat įsikūrė antrasis „Darnu Group“ plėtojamo tinklo „RE.FORMATAS“ sporto klubas, o pirmasis dar metų pradžioje duris atvėrė „Verslo trikampyje“. Į šiuos klubus bendrovė investavo per 2 mln. eurų, o į visą „Park Town“ verslo centrą – 40 mln.

Vasarą atidarytos naujos Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Antakalnyje ir areštinės Naujamiestyje patalpos – tai pirmasis Lietuvoje bendras policijos ir privataus verslo projektas, kurio metu „Darnu Group“ sukūrė sostinės pareigūnams funkcionalias, šiuolaikiškas erdves, leidžiančias užtikrinti kokybišką ir efektyvų darbą.

Turizmo industrijoje „Darnu Group“ priklauso viešbučiai „Artagonist“ ir „Urbihop“, maitinimo sektoriuje – restoranas „U“. Bendrovė taip pat valdo įmonių grupę, užsiimančią teniso, badmintono, skvošo aikštelių administravimu „SEB arenoje“, kuri šiemet bus modernizuojama, yra įkūrusi „Vilniaus teniso akademiją“ sporto talentams ugdyti, valdo kitas įvairias sporto ir sveikatingumo veiklai skirtas patalpas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)