„Diversifikuotas veiklų portfelis leidžia užtikrinti stabilų įmonės augimą, nuosekliai plėsti veiklos apimtis. Matome daug galimybių rinkoje, todėl siekdami išlaikyti lyderystę tvirtai žengiame į šiuos metus, o investicijas ir toliau tikslingai didiname. Didžiausia jų dalis yra numatyta jau pradėtiems statyti viešosios ir privačiosios partnerystės projektams, taip pat prekybiniams sandėliams Vilniaus mieste. Nekoreguojame planų ir sostinės aukštos klasės būsto rinkos segmente, kuriame taip pat sieksime išlikti aktyviais dalyviais“, – sako Sigita Survilaitė-Mekionienė, „Darnu Group“ generalinė direktorė.

2022 metais „Darnu Group“ vietoje planuotų 80 mln. eurų į NT projektus investavo 101 mln. eurų.

„Darnu Group“ į negyvenamosios paskirties projektus 2023 metais planuoja investuoti 89 mln. eurų. Didžioji dalis šių investicijų – 58 mln. eurų – teks karinių miestelių Rokantiškėse ir Pajūryje statyboms. Šiuos projektus įmonė planuoja užbaigti jau kitų metų pradžioje.

Kita reikšminga investicijų dalis – 27 mln. eurų – bus nukreipta į prekybinių sandėlių sritį. Šiemet „Darnu Group“ jau pradėjo vystyti šio tipo patalpų projektą sostinės Gariūnų gatvėje, o dar vieno „Vilniaus verslo parko“ statybas šalia Ukmergės plento planuoja pradėti šių metų antrąjį ketvirtį.

Taip pat šiemet numatyti parengiamieji „Verslo trikampio“ teritorijos konversijos darbai, kuriems planuojama skirti 4 mln. eurų. Per kelerius artimiausius metus šią teritoriją planuojama paversti multifunkcine erdve, kurioje bus integruotos gyvenimo, laisvalaikio ir darbo funkcijos, o taip pat ir įveiklinta Neries krantinė, sukurtos kokybiškos viešosios erdvės.

Gyvenamajam segmentui „Darnu Group“ šiemet planuoja skirti 25 mln. eurų. Didžioji dalis jų bus investuoti į keturis paskutiniuosius Paupio rajono etapus, kurie užbaigs nuo 2017 m. vystomą konversijos projektą Vilniuje. Taip pat planuojama pradėti pirmuosius naujojo kvartalo darbus ant Neries kranto šalia parodų centro „Litexpo“. Didesnę investicijų dalį būsto segmentui įmonė skirs 2024 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją