„Aš pats gyvenu užsienyje, bet pagalvojau, kad reikia investuoti pinigus, kad jų vertė nenukristų ir įsigyti butą, jį grįžus susiremontuoti, gal vėliau nuomoti“, – taip pokalbį tik paskambinęs pradeda Andrius.

Vyras pasakoja Pilaitėje nusižiūrėjęs vieną būsto projektų, kur už 52 kv.m. butą su daline apdaila ir dviem parkingo vietomis buvo prašoma 67 tūkst. Eur.

Nusprendęs jį įsigyti jis tikino, kad su įmone „Pilaitės terasos II“ 2019 m. balandžio mėnesį pasirašė ir preliminarią būsto pirkimo pardavimo sutartį ir banko pavedimu, iš paties susitaupytų pinigų, jiems pervedė 35 tūkst. Eur.

Jo teigimu, nors sutartis buvo pasirašyta su viena įmone, projekto vystytojai ir statytojai – UAB „Domus estate“, kurie, remiantis Registrų centro duomenimis, yra vienintelis akcininkas, valdantis įmonę „Pilaitės terasos II“, o abiejų įmonių vadovas yra Darius Kelmelis.

Andrius teigė, kad iš pradžių jam buvo žadama, kad butas bus įrengtas ir jo apžiūros aktą bei notarinę būsto pardavimo pirkimo sutartį bus galima pasirašyti rugpjūtį, vėliau data nukelta į spalį, dar vėliau – lapkritį, gruodį.

„Nuvykus į butą gruodį paaiškėjo, kad darbai neatlikti, nebuvo net sienų pertvarų. Nieko ir nepasirašėme. Aš tada išvykau atgal į užsienį“, – sakė vyras.

Galiausiai, anot jo, buto apžiūros aktas buvo pasirašytas kovą, o notarinė sutartis planuota pasirašyti per artimiausią mėnesį, tačiau prasidėjus karantinui planai vėl buvo nukelti.

Pilaitės terasos II

„Kai notarai vėl pradėjo dirbti, gegužės pradžioje jau buvome sutarę sutarties sudarymo datą, bet tada iš brokerės gavau žinią, kad mūsų buto pardavimu nuo šiol užsiims pats kompanijos direktorius Darius Kelmelis.

Tada jam rašiau el. laiškus, skambinau, bet jokio atsakymo negavau. Vėliau man pats notaras paaiškino, kad 2019 m. mano butas buvo įkeistas hipotekos, o „Domus estate“ ant jo yra pasiėmę paskolą“, – sakė jis.

Vyras tikino, kad iki šiol jam taip ir nepavyko pasirašyti notarinės sutarties, nors nuo pradinės 35 tūkst. Eur įmokos praėjo jau daugiau nei metai.

„Vėliau pradėjau klausinėti kaimynų. Paaiškėjo, kad aš esu ne vienas įkaitas, mes esame iš viso 6 žmonės tame pačiame name. Visi mes, kurie pirko butus be paskolos, likome nepasirašę notarinių sutarčių.

Kol butas nėra mano, nematau tikslo daryti remontą, gal ateis kreditorius ir pasiims tą butą. Aš gavau raktus, tačiau kiti kaimynai butus jau yra pilnai įsirengę, nors butai kaip ir nepriklauso jiems. Keli kaimynai įmonei netgi yra sumokėję pilnas sumas, tačiau notarinės sutartis nepasirašytos, nes jie taip pat įkeisti hipotekos“, – pasakojo Andrius bei tikino šiandien besijaučiantis apgautas.

„Dabar kreipiausi į teismą dėl nuosavybės pripažinimo tai daliai, už kurią esu sumokėjęs. Teismas tam butui uždėjo laikinąsias apsaugas, kol bus išspręsta byla, kad kreditorius neparduotu būsto.

Teismo keliu aš noriu užbaigti susitarimą, sumokėti likusią sumą ir gauti būstą. Dabar nei buto, nei pinigų“, – sakė jis.

„Delfi“ susisiekė su įmonių „Pilaitės terasos II“ ir „Domus estate“ vadovu Dariumi Kelmeliu.

„Jūsų minimas asmuo Andrius Stundys kartu su Gžegož Cickevič, 2020 07 27 d. jau kreipėsi į teismą, siekdamas išsiaiškinti kaip yra iš tiesų.

Esant šiai situacijai jokių komentarų neteiksiu“, – sakė D. Kelmelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)