Banko „Barclays“ atlikto tyrimo rezultatai parodė, jog vidutinės išlaidos namo pirkimui, įmokoms už būsto paskolą ir namo išlaikymui per pusę amžiaus sudaro 429 tūkst. svarų sterlingų. O nuomai per tą patį laikotarpį žmogus išleistų 623 tūkst. svarų sterlingų.

Banko ekspertų teigimu, iš pradžių nuomotis būstą yra pigiau nei imti paskolą ir būstą pirkti, nes įmokos už paskolą yra didesnės už nuomą. Tačiau dažnai nuomos kaina laikui bėgant didėja. Įsigijus namą užtikrinamas finansinis saugumas išėjus į pensiją, nes iki to laiko pirkėjas jau būna grąžinęs paskolą – tam vidutiniškai prireikia 25 metų.

Tačiau ekspertai pripažįsta, kad šiuo metu Britanijoje nusipirkti namą yra sunku, ypač norintiems tai padaryti pirmą kartą, nes pradinės įmokos yra didžiulės, be to bankai nenoriai dalina būsto paskolas. Dėl to tūkstančiai žmonių yra priversti ir toliau nuomotis. Tačiau minėtas tyrimas rodo, jog jei žmogus gali nusipirkti namą, ilgalaikėje perspektyvoje finansiškai tai bus naudingiau nei nuomotis.

Verta paminėti, kad daugiausia pinigų būtų sutaupyta perkant, o ne nuomojantis namą Londone. Vidutinė namo kaina Londone yra 343 tūkst. 522 svarų sterlingų. O tokio namo nuoma per metus kainuotų 17 tūkst. 520 svarų sterlingų. Tyrimo metu buvo paskaičiuota, kad per 50 metų už namo nuomą žmogus sumokėti 396 tūkst. 49 svarus sterlingų.