Tiesa, smukus svaro vertei, kai kurie užsienio verslininkai susidomėjo galimais palankiais sandoriais. Pastaraisiais metais investicijas iš užsienio pritraukiančiame sektoriuje itin aukštai pakilo turto kainos. Dabar svarbiausiu tampa klausimas, ar svaro vertės nuosmukis taps palankiu veiksniu ir kompensuos susidariusį politinį vakuumą, numatomą ekonomikos nuosmukį ir kilusias abejones dėl prieigos prie rinkos.

Laikinai galimus sandorius dėl hipotekos paskolų įsigyti turto Londone pristabdė Singapūro UOB, atsargiai vertina tokius planus ir kiti Azijos bankai. Investuotojams iš pačios Britanijos susidariusi nežinia taip pat yra nepalanki. "Žinau, kad nemažai sandorių buvo nutraukti ar bent atidėti, - teigia teisinės bendrovės "Irwin Mitchell LLP" nekilnojamojo turto padalinio vadovas Paulas Firthas. - Šiuo metu visi laukia, kada nusistovės situacija, kurią galima bus vadinti "naująja realybe".

Per pirmuosius tris šių metų mėnesius Didžiosios Britanijos investicijos į komercinį nekilnojamąjį turtą pasiekė 10,7 mlrd. svarų, t. y. 28 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Taip pat tai prasčiausias ketvirtis sektoriui nuo pat antrojo 2013 metų ketvirčio. Tokią statistiką savo birželį atliktame tyrime pateikia paslaugų nekilnojamojo turto pardavimo srityje bendrovė "Cushman & Wakefield".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)