Vandens parkas siūlo vidaus ir lauko vandens pramogas, SPA paslaugas, jame veikia 7 kavinės, greitojo maisto restoranas, įrengtas didelis sporto klubas, o šalia parko įsikūrė viešbutis.

Iš viso komplekso plotas siekia net 32 135 kv. m. Vidaus ir lauko zonose įrengta net 11 įvairaus sudėtingumo vandens nusileidimo takelių, 4 skirtingi baseinai, įvairūs vandens atrakcionai ir įspūdingas vandens miestelis vaikams su kino teatru ir kitomis pramogomis.

SPA teritorijoje lankytojams siūlomos įvairios sveikatingumo programos ir kelių rūšių pirtys, o trečiame pastato aukšte esanti treniruoklių salė – didžiausia šalyje – net apie 630 kv. m. ploto.

Vienu metu parkas gali aptarnauti apie 2000 lankytojų. Numatoma, kad vasarą per vienos dienos darbo laiką parke galės apsilankyti apie 7800 žmonių, žiemą – 6700. Iš viso per metus tikimasi sulaukti apie 2,5 mln. žmonių.

Dirbo ir lietuviai

Prie vandens parko darbų prisidėjo ir bendrovė iš Lietuvos - inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ ir jos antrinė įmonė Baltarusijoje. Darbus atliko apie 70 specialistų.

„Atlikti tokio masto darbus vos per kelis mėnesius ir užtikrinti jų kokybę – nemenkas iššūkis net ir didelę patirtį turinčiai bendrovei. Siekdami patenkinti ambicingus užsakovo poreikius, mobilizavome labai daug darbuotojų. Kartu su kolegomis iš Baltarusijos prie projekto dirbo net 50-ies aukščiausio lygio „Fima“ specialistų iš Lietuvos. Dirbti teko neskaičiuojant valandų ir itin preciziškai. Nors ir labai įtemptomis sąlygomis, patyrę darbuotojai gebėjo greitai priimti sprendimus ir darbus atliko labai kokybiškai. Tai lėmė specialistų stambių projektų valdymo patirtis ir efektyvus abiejų šalių darbuotojų komandinis darbas“, - sako „Fima“ vadovas plėtrai Baltarusijoje Dmitrijus Šadčenevas.

„Akva Minsk“ komplekse įdiegta itin didelė vaizdo stebėjimo sistema. Ją sudaro beveik 500 lauko ir vidaus didelės raiškos IP vaizdo kamerų. Sistema užtikrins itin didelio informacinio srauto apdorojimą bei saugojimą, suteiks galimybę archyvuoti ir pasirinktą terminą saugoti vaizdo įrašus. „Ši įranga visų pirma užtikrins aukštą lankytojų saugumą. Sistema ne tik didelio masto bet ir susieta su lankytojų apyrankėmis – leidžia susieti vaizdą su įvykiu. Tai reiškia, kad prireikus, apsaugos darbuotojai galės atsekti konkretaus asmens apsilankymo komplekse istoriją – kur jis buvo, ką veikė. Tad sistema ir palengvins apsaugos darbuotojų darbą, ir atliks prevencinę funkciją“, - sako D. Šadčenevas.

Vandens parke įdiegta unikali skendimo prevencijos sistema. Visuose baseinuose sumontuota apie pusšimtis specialių ultragarso daviklių. Jie integruoti su lankytojų apyrankėse įmontuotais jutikliais.

„Jei žmogus nustatyme gylyje išbūna per ilgai, apyrankėje esantis jutiklis automatiškai siunčia garsinį signalą gelbėtojams, o ultragarso davikliai tuo pat metu identifikuoja skęstančiojo vietą ir akimirksniu nurodo ją gelbėtojams, įsijungia vandens parko signalizacija. Tai leidžia labai operatyviai suteikti pagalbą“, - mechanizmą aiškina specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)