„Pasiruošimas svarbiausiems konstrukcijų įrengimo darbams - taip galima apibūdinti mūsų kasdienybę. Matininkai matuoja aukščius, tikslina būsimų parkavimo aikštelių ribas. Darbininkams jau paruošti mobilūs nameliai. Iki vasaros čia plušės apie 100 žmonių iš Turkijos. Dabar visas dėmesys skirtas polių kalimui bei kasimo darbams - darbai jau įpusėjo. Taip pat beveik baigti kasimo darbai, skirti automobilių stovėjimo aikštelės ir VIP tribūnų pagrindui paruošti“, - kalbėjo bendrovės „Kayi Construction“ projekto vadovo pavaduotojas Alperas Dedeoglu.

Artimiausi laukiantys darbai - požeminio vamzdyno bei drenažo sistemų įrengimas. Tuo pačiu metu vyks ir VIP tribūnų betonavimas bei stovėjimo aikštelių pamato klojimas.

„Kiekvieną savaitę susitinkame su rangovais ir akylai stebime darbus. Svarbiausia, kad jie vyksta neatsilikdami nuo grafiko“, - pabrėžė Kauno savivaldybės administracijos vadovas Vilius Šiliauskas.

Kauno skelbtą stadiono konkursą laimėjusi bendrovė „Kayi Construction“ patenka tarp 200 didžiausių pasaulio statybos kompanijų. Šiuo metu jos vykdomų projektų vertė siekia 1,5 mlrd. eurų. 2009 metais ši kompanija pastatė Vilniuje veikiantį prekybos centrą „Ozas“. Įmonės klientų sąraše yra tokios kompanijos kaip IKEA, „Volkswagen“, „Renault“, „Beko“, „Marriot“ ir „Pirelli“.

Planuojama, kad S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos darbai bus užbaigti 2020 metų pavasarį. Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu. Išskirtinis projekte numatytas sprendimas - iš medžio sukurta fasadinė stadiono dalis, paslėpsianti betonines tribūnų konstrukcijas. Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios, ketvirtos, Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) kategorijos reikalavimus.