Gauti statybas leidžiantį dokumentą projektuotojus įpareigoja su valstybės įmone Turto banku dar 2019 m. pasirašyta sutartis dėl Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos techninio projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros.

„Techninis rekonstrukcijos projektas yra parengtas ir patvirtintas, o statybų leidimas yra paskutinis projektavimo etapas, tad būtų neracionalu šį procesą nutraukti baigiamojoje stadijoje. Juolab, kad už šias paslaugas bet kokiu atveju projektuotojams turėtume sumokėti. Statybų leidimas suteikia teisę bet kuriuo metu pradėti darbus, jei būtų apsispręsta tęsti projektą ar įgyvendinti jį etapais“, – pranešime cituojamas Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Visgi net ir gavus statybų leidimą, artimiausiu metu neketinama skelbti rangos darbų konkurso bei vykdyti rekonstrukcijos. Mat pasikeitus konferencinio turizmo rinkos situacijai bei išaugus projekto kainai, Vyriausybė siekia iš naujo įvertinti, kaip šis projektas turėtų būti vystomas.

Vilniaus  Koncertų ir sporto rūmai

„Vyriausybės pavedimu Turto bankas konsultavosi su rinkos dalyviais. Pagal esamą veiklos modelį šio projekto grąža būtų labai maža arba valstybei netgi tektų primokėti už tai, kad rekonstruotuose rūmuose būtų vykdoma veikla. Tai taptų papildoma finansine našta valstybei, kuri šiuo metu susiduria su kitais, gerokai svarbesniais, iššūkiais, reikalaujančiais papildomų finansų“, – teigia finansų viceministras Gediminas Norkūnas.

Iki tol, kol bus apsispręsta dėl šio projekto ateities, Turto bankas privalo pasirūpinti Vilniaus koncertų ir sporto rūmų pastatu, kuris yra įtrauktas į Kultūros paveldo objektų sąrašą, ir užtikrinti, kad jo būklė neblogėtų.

Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos techninį projektą rengė keturių įmonių konsorciumas, kurį sudaro bendrovės „Archimenai“, „Projektavimo ir restauravimo institutas“, „Vilniaus architektūros studija“ ir Sigito Kuncevičiaus projektavimo firmos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją