Statybos vyksta sklandžiai

Kaip „Kas vyksta Kaune“ atsiųstame komentare nurodė darbus atliekančios bendrovės „Mitnija“ projekto vadovas Martynas Gricius, „Moxy“ viešbučio statybos Kauno centre eina į pabaigą. Šiuo metu vykdomi apdailos, interjero įrengimo, pastato sistemų ir įrangos paleidimo, aplinkos tvarkymo darbai.

„Projektas neabejotinai bus baigtas sutartu laiku, nes tai yra svarbiausias mūsų bendrovės ir projekto komandos tikslas. Tikiuosi, kad projektą pavyks baigti netgi anksčiau sutartos datos. Didžiuojuosi, kad statybos procesas vyko ir vyksta sklandžiai, ramiai, turėjome profesionalų ir efektyvų bendradarbiavimą su visais projekto dalyviais: mūsų klientu, projektuotojais, interjero dizaineriais“, – sakė M. Gricius.

Jis pažymėjo, kad statybų piko metu aikštelėje sukosi daugiau kaip 250 darbininkų, įmonė turėjo suvaldyti per 30 subrangovų ir tiekėjų bendrovių.

„Vienas didžiausių iššūkių buvo tai, jog statybos vyksta pačiame miesto centre, pastatas užima beveik visą nedidelio sklypo plotą. Tai reiškia, kad turėjome ypač kruopščiai, preciziškai planuoti statybų technikos, medžiagų logistiką ir itin tiksliai organizuoti statybos darbus“, – pastebėjo „Mitnijos“ projekto vadovas.

M. Gricius džiaugėsi, kad statybų metu pavyko išvengti darbų saugos ir aplinkosaugos incidentų – tam skirtas ypatingas dėmesys, tiksliai ir kruopščiai planuoti darbai.

Vienas didžiausių Kaune ir pirmas Baltijos šalyse

Per kelis mėnesius nugriovus nuo 2013-ųjų tuščią stovėjusį „Sostinės“ pastatą, jo vietoje viešbučio statybos oficialiai pradėtos pernai gegužę. Į simbolinį kapsulės įkasimo renginį tą saulėtą trečiadienį susirinko Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, projekto autorius Gintautas Natkevičius, investuotojų ir būsimų viešbučio valdytojų atstovai.

Kaip skelbta, 175 kambarių naujos koncepcijos „Marriott“ tinklo viešbutis bus pirmasis Baltijos šalyse, o čia užsukusius pasitiks progresyvūs interjero sprendimai ir kiek kitokia aptarnavimo kultūra. Vienas projekto investuotojų Antanas Danys tuomet pasakojo, kad „pirma Kaune gyvenimo stiliaus apgyvendinimo įstaiga“ bus trijų žvaigždučių, pirmas aukštas kvies užsukti ne tik viešbučio svečius, bet ir visus gyventojus – jie galės pažaisti biliardą, atsipalaiduoti šiuolaikiškoje aplinkoje.

„Taikėme į trumpą dviejų-trijų naktų apsistojimą, tai tiek turistas, tiek novatoriškesnis verslininkas. Galbūt šis viešbutis nutolęs nuo mūsų įprastai suvokiamo oficialaus biznio klasės viešbučio, kuriame duris atidaro konsjeržas ir paima lagaminą. Čia viskas priešingai – pats prisiregistruoji ir tave priregistravęs žmogus dar pasiūlo išgerti vyno taurę“, – dėstė verslininkas.

Žurnalistų paklaustas, kodėl tokio stiliaus įstaiga turėtų patraukti atvykėlius, A. Danys aiškino, kad viešbutis statomas ilgam laikui – vien nuo idėjos gimimo iki įgyvendinimo praeina apie treji metai ir jis turi stovėti bent dešimt metų.

„Turime galvoti ne apie tai, kas buvo prieš dešimtmetį, o kaip turės atrodyti viešbutis, kaip jausis žmonės po keliolikos metų. Dėl to žiūrime tendencijas pasaulyje ir matome, kad keliautojai nori paprastumo, laisvumo, lankstumo, nenori būti įpareigoti atėję į fojė, nori neprievartaujami bendrauti su kitais“, – kalbėjo A. Danys.

Atidaryti planuojama birželį

„Moxy“ atstovai pernai pavasarį skelbė, kad projekto plėtotoja bendrovė „Tala LT“ į Kaune dygstantį viešbutį investuoja 15 mln. eurų – 6,8 mln. eurų vertės ilgalaikę investicinę paskolą statyboms suteikė „Swedbank“. Statybos darbus vykdo statybų bendrovė „Mitnija“, o viešbučio operatore taps įmonė „Apex Alliance Hotel Management“, valdanti tinklų „Marriott“, „Hilton“ viešbučius Lietuvoje, Rumunijoje ir Latvijoje.

Užbaigus statybas, „Moxy“ taps vienu didžiausių viešbučių Kaune – duris atverti jis turėtų 2020-ųjų birželį. Maironio gatvėje, vietoje „Sostinės“ kylančiame 5,8 tūkst. kv. m pastate bus įrengti 175 kambariai. Viešbutis išsidėstys per šešis aukštus ir turės 30 vietų požeminę automobilių stovėjimo aikštelę – pridūrus 14 vietų vidiniame pastato kieme, iš viso čia bus galima pastatyti 44 automobilius.

„Moxy“ prekės ženklą „Marriott“ pristatė 2014 m. Italijoje. Teigiama, kad Kaune „Moxy“ pasižymės unikaliais architektūriniais sprendimais – turės lenktas kraštines sienas, o pastato dalis nuo antrojo aukšto atrodys lyg pakibusi ore. Viešbučio projektavimo darbais rūpinosi architektų biuras „G. Natkevičius ir partneriai“.

Viešbutis Kaune bus pirmas „Moxy“ Baltijos šalyse – tai apskritai yra vienas greičiausiai augančių „Marriott“ ženklų Europoje. „Moxy“ įkurtas mažiau nei prieš penkerius metus ir 2018-ųjų pabaigoje jau veikė virš 30 viešbučių, dar buvo 85 statomi. Daugiausia jų yra JAV ir Vakarų Europoje, nors „Moxy“ „gimė“ kaip tik Senajame Žemyne ir buvo „eksportuotas“ anapus Atlanto.