Šiltas pernykštis gruodis suteikė galimybių ir statybininkams ilgiau gyventi iš algos, o ne iš bedarbio pašalpos. Į darbo biržą jie plūstelėjo tiktai sausį.

Lietuvos darbo biržos (LDB) duomenimis, 2011-ųjų vasarį šalyje buvo įregistruota per 16,6 tūkst. statybininko profesiją turinčių bedarbių. Laisvų darbo vietų jiems buvo siūloma vos 42. Šįmet vasario pradžioje bedarbių statybininkų gerokai mažiau – per 7 tūkst., o laisvų vietų – jau 284.

„Praėjusių metų pirmąjį pusmetį optimizmas buvo įsisukęs ne tik į statybų, bet ir į kitus sektorius. Užsakymų gausėjo, didėjo ir darbo jėgos poreikis”, – pasakojo statybų įmonės „Veikmė” direktorius Eugenijus Zaremba. Tačiau 2011-ųjų pabaiga statybininkams vėl sukėlė nerimo. „Snoro” griūtis, Graikijos ir kitų ES šalių finansinės bėdos, pasak E.Zarembos, liudija galimą ekonomikos sąstingį.

„Valstybės sektorius mažina išlaidas, tad norom nenorom peršasi mintis, kad užsakymų iš jo pusės mažės”, – spėjo E.Zaremba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją