Nors pinigų Asbesto šalinimo programai kaip nėra, taip nėra, tačiau ir toliau gyventojai raginami matuoti savo namų stogus, o savivaldybės - kurpti planus, kuriems realizuoti vargu ar kada nors atsiras lėšų.

Praėjusį ketvirtadienį posėdžiavusi Rietavo savivaldybės taryba, bene pirmoji tarp Lietuvos savivaldybių, patvirtino paramos asbesto turintiems gaminiams šalinti iš viešojo naudojimo ir gyvenamųjų pastatų programą.

Kaip teigė Rietavo savivaldybės meras Antanas Černeckis, jie tai padarė neprarasdami vilties, kad pagaliau Asbesto šalinimo programos lėšų iš tikrųjų sulauks. Šioje palyginti nedidelėje savivaldybėje suskaičiuoti 41 viešo naudojimo ir 2384 gyvenamieji namai, padengti asbestiniu šiferiu. Jo ant šių pastatų stogų yra vos ne 9 tūkst. tonų.

Inventorizuoti visus asbestiniu šiferiu dengtus stogus dar prieš kelerius metus nutarė šalies Vyriausybė, žadėjo finansinę paramą pavojingų medžiagų atsisakantiems žmonėms. Gyventojai iki praėjusių metų pabaigos privalėjo kreiptis į seniūnijas bei savivaldybes ir pateikti duomenis apie jiems priklausančių pastatų stogus. Tik taip jie galėjo tikėtis kokios nors Asbesto šalinimo programos paramos. Tačiau valdžios pažadais nelinkę tikėti gyventojai tai darė labai vangiai, todėl kreipimosi terminas buvo pratęstas šių metų iki liepos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją