Tai – Lietuvos architektų rūmų projektas, įgyvendintas pagal Kultūros ministerijos finansuojamą Autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugos programą. Projekto tikslas – sustiprinti architektų autorių teisių savipriežiūrą, vykdyti monitoringą, užtikrinantį architektų autorių teisių apsaugą, ir sudaryti sąlygas visuomenei identifikuoti konkretaus kūrinio autorių (-ius).

„Rūmai vienija beveik 1400 atestuotų architektų, tad ši duomenų bazė turi dideles galimybes plėstis. Tokių duomenų pristatymas yra svarbus tiek architektų bendruomenei, tiek visuomenei. Rūmams tai – nuoseklaus darbo architektų autorių teisių srityje tąsa. Siekiame ne tik stiprinti architektų kaip autorių statusą, ginti jų teises, bet ir plačiai skleisti žinią apie pagarbos autorių teisėms svarbą. Tikime, kad ši bazė tam tinkamai pasitarnaus“, – kalba Rūmų pirmininkė Daiva Veličkaitė.

Duomenų bazė padės ieškantiems architekto ar norintiems sužinoti, kas kūrė konkretų objektą. Taip pat ji bus patogus ir naudingas įrankis architektams, siekiantiems apsaugoti savo kaip autorių teises, bei vykdantiems Europos architektūros paslaugų teikėjų etikos kodekse ir Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatyme numatytą pareigą susisiekti su autoriais. Bazėje talpinami tik Lietuvos architektų rūmų narių – atestuotų architektų – kūriniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją