Projekto sumanytojas – Berlyno architektas Van Bo Le Mentzelis. Kažkada jo šeima buvo priversta bėgti iš Laoso, paskui Van Bo Le Mentzelis pasišventė paprastų, kompaktinių būstų kūrimui.

Projekto autoriaus teigimu, nykštukinių namelių atsiras ne tik Vokietijoje, bet ir Mumbajuje (Indija), Niujorke (JAV) bei kituose dideliuose miestuose.

Nors ir minimalaus dydžio, namas turi duris, langą, jame netgi kėdė yra. Namelį galima paversti ant šono, pasitiesti čiužinį ir paversti patalpą miegamuoju.

Mažiausias pasaulyje namas sveria tik 40,8 kilogramo, jis – su ratais. Namas telpa pro bet kokias duris – tiek lifto, tiek metro. Jis telpa netgi į automobilį.

Didžiausias trūkumas – name nėra santechnikos. Bendrovė „BMW Guggenheim Lab“ siūlo nusipirkti namą tik už 300 dolerių (844 Lt).

Tiesa, skeptikai vadina namelį šuns būda. Anot jų, statinio negalima vadinti namu, jei jame nėra vonios kambario ir virtuvės. Be to, nė lovos nėra, tik didelė pagalvė, sako kritikuojantieji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)