Ministerija žada, kad teisės aktai bus pakeisti iki kitų metų šiltojo sezono.


„Juose turėtų būti numatyta aiški galimybė tame paplūdimyje pastatyti naujus stacionarius tualetus ir juos prijungti prie miesto inžinerinių tinklų“, - teigiama pranešime.


Tokio žingsnio ministerija ėmėsi statybų inspektoriams nustačius, kad minėti tualetai šią vasarą buvo pastatyti pažeidus teisės aktų ir teritorijų planavimo dokumentų nuostatas.


Pagal galiojančius teisės aktus Palangos ir Šventosios paplūdimiuose galima statyti tik biotualetus, o ne stacionarius prie miesto nuotekų tinklų neprijungtus tualetus.


Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija taip pat nustatė, jog Palangos savivaldybė neteisėtai išdavė statybą leidžiančius dokumentus vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklams paplūdimyje tiesti.


Aplinkos ministras Kęstutis Navickas tvirtino, jog planavimo procedūrų nesilaikymas negali būti pateisinamas nauda visuomenei.


„Šiuo atveju svarbu rasti protingą sprendimą, kuris atitiktų ir aplinkosaugos reikalavimus, ir teritorijų planavimo nuostatas ir, žinoma, viešąjį interesą. Jeigu su visuomene nebus viešai aptariami statybos darbai kurorto paplūdimiuose, neturėtume nustebti, kad vieną dieną ten atsiras koks nors žuvies perdirbimo cechas ar kebabų kioskelis. Tokių objektų vystytojai tuomet ras argumentų, kad tai daroma visuomenės labui. Atsiras ir politikų, kurie tokias idėjas palaikys“, - pranešime sakė ministras.
Palangos paplūdimiuose prie kopų buvo pastatyti aštuoni konteineriniai tualetai.


Palangos vadovybė tikina, kad biotualetai nepasiteisino, nes jie užsipildo ypač greitai. Todėl ilgą laiką juos tenka laikyti užrakintus.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)