Vyriausybės vadovas ketvirtadienį pabrėžė, kad susitarimai siūlomi dėl pastatų, atsiradusių turint visus leidimus, kurie tik vėliau pripažinti netinkamais.

"Tie, kurie statė pastatus ir turėjo visus leidimus, reikalaus atlyginti žalą ir tą žalą greičiausiai turės atlyginti valstybė, o tai reiškia - mokesčių mokėtojai", - Žinių radijui sakė premjeras.

"Nežinau, ar žmonės tikrai galvos, kad teisingumas yra įvykdytas, jeigu viso to pabaigoje mokesčių mokėtojai turės sumokėti nemažas sumas, kompensuodami žalą, kurią teismai pripažino kaip patirtą privačių asmenų", - teigė A.Kubilius.

Nepaisant to, kad Lietuvos Aukščiausiasis Teismas yra įpareigojęs nugriauti vadinamuosius Sabonio botelius Neringoje, Vyriausybė siūlo šių statinių negriauti, o su statytojais susitarti taikiai.

Ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis trečiadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė, kad A.Sabonio botelius nuspręsta įtraukti tarp kelių dešimčių pastatų, dėl kurių siūlomi taikos susitarimai.

Botelius ketinama įtraukti naują Kuršių nerijos nacionalinio parko planą, kuris turėtų būti parengtas kovo pabaigoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją