Vyriausybė trečiadienį ketina iš esmės pritarti Seime svarstomoms Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pataisoms, kuriomis gyventojų turto neapmokestinama vertė būtų sumažinta ketvirtadaliu, o mokesčio tarifas sumažėtų nuo 1 iki 0,5 procento. Finansų ministerija skaičiuoja, kad nauja tvarka valstybės biudžetą papildytų apie 12,5 mln. litų.

„Jokių papildomų mokesčių Lietuvos žmonės tikrai nepajustų, o tas, kuris yra brangus turtas, vadovaujantis solidarumo principu, aš manau, ir šiandien jis yra apmokestinamas, bet pajamos iš jo yra labai žemos - kažkur sudaro apie 5-7 mln. litų“, - interviu LRT radijui antradienį sakė A.Butkevičius.

Socialdemokratai Bronius Pauža ir Albinas Mitrulevičius siūlo nekilnojamojo turto vertę, nuo kurios skaičiuojamas mokestis, sumažinti nuo 1 mln. litų iki 750 tūkst. litų, tačiau Finansų ministerija ją siūlo apvalinti į patogesnę naudojimui 220 tūkst. eurų sumą (o ne į 217,2 tūkst. eurų).

Siūloma, kad pataisos įsigaliotų nuo 2015 metų sausio 1 dienos ir būtų taikomos apskaičiuojant ir deklaruojant 2015-ųjų ir vėlesnių mokestinių laikotarpių nekilnojamojo turto mokestį.

Pataisoms Seimas pernai gruodį po pateikimo yra pritaręs.

Nuo 2012 metų NT mokestį - 1 proc. tarifą moka tik tie fiziniai asmenys, jeigu jų apmokestinamas turtas viršija 1 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)