Šiaulių banko antrinės įmonės „Žalgirio sporto arena“, „Investicinio turto valdymas“ ir „Trade Project“ pasirašė sutartis, kuriomis verslininkui Arvydui Avuliui priklausančios „Hanner“ grupės įmonei „Promola“ parduodami nekilnojamojo turto objektai, esantys teritorijoje tarp Olimpiečių, Rinktinės ir Šeimyniškių gatvių Vilniuje.

Į A. Avulio įmonės rankas pateko 8 ha teritorija, o joje planuojami ambicingos idėjos.

Kaip portalui DELFI teigė verslininkas, teritoriją žadama skirstyti į dvi dalis – gyvenamoji ir komercinė.

„Ta dalis, kuri yra arčiau upės, tai toje teritorijoje bus statomi gyvenamieji namai, o kita, didžioji dalis teritorijos apie 7 ha bus skirta biurų viešbučių ir įvairių paslaugų paskirties pastatų statybai“, - pasakojo pašnekovas.

Pasak jo, šiuo metu žadama daryti urbanistinį planą, kaip teritorija turėtų atrodyti, kad verslo ir administravimo plote būtų gyvybingas ir patrauklus miestiečiams.

„Pradėsime nuo gyvenamosios statybos. Planuojame, kad gal net šiais metais pavyks pradėti statybą, o dėl biurų ir administravimo pastatų statybos pradžios galvojame apie kitus metus“, - kalbėjo A. Avulis.

Nekilnojamojo turto vystymo bendrovės vadovas taip pat pabrėžė, kad norėtų savo planus derinti su Vyriausybes ir jos planuojamais atgaivinti Sporto rūmais – Kongresų centru.

„Šie objektai yra visai greta ir būtų tikslinga sukurti vieną bendrą infrastruktūrą, kuri būtų naudinga tiek Kongresų centrui, tiek ir verslo ir administravimo centrui“, - savo pastabomis dalijosi pašnekovas.

A. Avulio teigimu, investicijos 8 ha teritorijoje gali siekti iki 200 mln. eurų.

„Projektas yra gana ilgas, planuojame, kad jis gali užtrukti apie aštuonerius metus. O jei dar pasitaikys kokia krizė per tą laikotarpį, tai gali užtrukti ir iki 10 metų“, - pridėjo jis.

DELFI primena, kad Žalgirio stadioną Šiaulių bankas perėmė kartu su kita dalimi bankrutavusio Ūkio banko turto. Žalgirio stadiono sandorių suma viršija 40 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (390)