Už N. Mačiulio rikiuojasi Vitas Vasiliauskas (LB), Gitanas Nausėda (SEB), Renata Saulytė („Maxima“) ir Robertas Dargis (LPK).

Palyginus su 2013 m., nuomonės lyderių TOP‘e išsilaikė 7 asmenys, o 6 iš jų buvo cituojami dažniau nei 2013 m.

„Vertinant vadovų pasisakymus, į pirmą vietą įsiveržė telekomunikacijų atstovai: „Tele2“ vadovas Petras Masiulis ir „Teo“ įmonių grupei vadovaujantis Kęstutis Šliužas. Trečioje vietoje atsidūrė „Maxima LT“ vadovas Žydrūnas Valkeris. Dvi likusias penketuko vietas užima draudikai: draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ generalinis direktorius Marius Jundulas ir Asta Grabinskė, „Aviva Lietuva“ generalinė direktorė. Įdomu tai, kad dažniausiai cituojamų vadovų TOP‘e yra tik vienas banko atstovas – „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė“, – sakė Linas Spėčius, TNS LT Komunikacijos analizės vadovas.

Įdomi mažmeninės prekybos atstovų nuomonė

Pagal atstovų citatų skaičių žiniasklaidoje bankai ir toliau išlieka pirmaujančiu sektoriumi (8236). Mažmeninės prekybos atstovai pernai šoktelėjo į antrąją vietą (2176). Draudikų citatų skaičius, palyginti su 2013 m., sumažėjo ketvirtadaliu (1736), o tai galimai lėmė dėl ramesnių gamtos sąlygų sumažėjęs stichinių nelaimių skaičius ir mastas. Telekomunikacijų atstovai, pagal citatų skaičių, lieka ketvirtoje vietoje (1352).

Cituojamų bankininkų palyginus su 2013 m. sumažėjo 12 proc., draudikų – 3 proc. 70 proc. padidėjo mažmeninės prekybos atstovų skaičius žiniasklaidoje, telekomunikacijų – 5 proc.

„Pernai dėl euro įvedimo mažmeninės prekybos atstovų komentarų žiniasklaidoje išaugo beveik 20 proc. Didžiąją dalį jų sudarė žmonių informavimas, pasisakymai apie teisingą kainų perskaičiavimą. Nuomonės lyderių dvidešimtuke mažmeninės prekybos atstovai užima dvi pozicijas, bankų atstovai –aštuonias, o likusias dešimt – verslo organizacijų ir akademinio sluoksnio ekspertai, kurie buvo cituoti 6,5 proc. dažniau nei TOP‘e esantys bankininkai“, – teigė L. Spėčius.

Minėto tyrimo metu buvo analizuojama kompanijų, veikiančių bankininkystės, draudimo, mažmeninės prekybos ir telekomunikacijų sektoriuose, atstovų komunikacija 2014 m. sausio-gruodžio mėnesiais. Per šį laikotarpį buvo užfiksuota 13500 citatų. Tyrimo metu buvo analizuojami 90 spaudos leidinių, 10 interneto svetainių, 4 radijo stotys ir 5 TV kanalai. Atstovų citatos reklaminiuose straipsniuose tyrimo metu vertintos nebuvo.

Nuomonės lyderiai 2014
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)