Ketvirtadienį Vilniuje prasidėsiančioje konferencijoje „Kultūra besikeičiančioje televizijoje: didžioji profanacija ar didžiulės galimybės?” bus nagrinėjamas klausimas, ar egzistuoja kelias tarp šiųdviejų priešpriešų. Ar esama Vidurio Europos televizijoje adekvataus ir įtaigaus kultūros bei atskirų menų pristatymo pavyzdžių? Kokios turi būti institucinės, turinio ir asmeninės to prielaidos ? Kaip interaktyvių interneto formatų (pvz., „YouTube“) atsiradimas keičia kultūros sklaidą audiovizualinėje terpėje?

Šiuos ir kitus klausimus konferencijoje gvildens ir gerąja patirtimi dalinsis žinomi kultūros teoretikai ir kritikai, televizijos prodiuseriai ir moderatoriai iš Lietuvos (Nerijus Milerius, Laurynas Katkus, Lolita Jablonskienė, Vaidas Jauniškis ir kiti), Latvijos (Uldis Čekulis, Ugis Olte), Estijos (Joonas Hellerma), Slovėnijos (Andraž Pöschl ) ir Rusijos (Ekaterina Lapina-Kratasyuk).

Konferencija vyks 2012 m. rugsėjo 27-28 dienomis Nacionalinėje dailės galerijoje, Konstitucijos pr. 22, Vilniuje.

Dalyvavimas konferencijoje nemokamas. Norinčius dalyvauti konferencijoje, kviečiame iki 2012 m. rugsėjo 26 d. registruotis tel. (8 5) 219 34 17 arba elektroniniu paštu j.kaznauskaite@lrkm.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)