Kaip nurodo Konkurencijos taryba, bendrovė 2011 m. vasario mėn. reklamavo „Topo litų” akciją, vartotojams už „Topo litus” prekybos tinkle „Techasas“ siūlant didesnę naudą negu už „Topo litus” pirkėjai gali gauti prekybos tinkle „Topo centras“.

Kadangi šioje reklamoje nebuvo nurodyta akcijos esmė bei sąlygos, taip pat nebuvo aišku, kokią iš tikrųjų naudą iš reklamoje pateikto pasiūlymo „Už TOPO LITUS siūlome iki trečdalio daugiau!“ gauna vartotojas, buvo konstatuota, jog lyginamoji reklama buvo neišsami ir todėl klaidino vartotojus.

Be to, reklama neleido vartotojui objektyviai palyginti prekybos tinkle „Topo centras“ bei prekybos tinkle „Techasas“ už „Topo litus” taikomų nuolaidų, todėl neatitiko Reklamos įstatyme įtvirtinto lyginamajai reklamai keliamo objektyvaus palyginimo reikalavimo.

Pagaliau, „Topo litų” akcijos reklama pripažinta neišsamia tiek, kiek joje nebuvo nurodyta, kad reklamoje pateikti pasiūlymai galioja ne visose parduotuvėse „Techasas“.

Konkurencijos taryba klaidinančiais pripažino ir bendrovės skleistus reklaminius teiginius apie geriausias (mažiausias) kainas: „Kokia kaina bebūtų kitur, mes duosime geriausią“ ir „parduotuvėje „Techasas“ pasiūlysime geriausią kainą“. Konstatuota, jog bendrovė nepateikė duomenų, kurie pagrįstų, kad kainos prekybos tinklo „Techasas“ parduotuvėse reklamos skleidimo metu iš tiesų buvo geriausios.

Tyrimo metu surinkti įrodymai patvirtino, kad rinkoje buvo įmonių, kurie taikė mažesnes kainas negu prekybos tinkle „Techasas“ taikytos kainos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją