Iki šių metų liepos 1 d. televizijos operatoriai Lietuvoje veikiančias televizijas (12 kanalų) privalėjo retransliuoti nemokamai. Tai juos įpareigojo Visuomenės informavimo įstatymas. Kabelinės ir skaitmeninės televizijos paslaugas teikiančios bendrovės už turinio transliaciją susimokėdavo tik užsienio televizijų kanalams. Tačiau nuo liepos 1 d. įsigaliojusiose Visuomenės informavimo įstatymo pataisose ir Lietuvoje veikiančioms komercinėms televizijoms atsivėrė galimybė paprašyti išmokų iš kabelinių ir skaitmeninių televizijų. Dabar pagal įstatymą nemokamai retransliuojami tik Lietuvos nacionalinės televizijos kanalai, t.y. LTV ir LTV2.

Pasak Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos prezidentės Vaivos Žukienės, visiems televizijų kanalams už jų turinio retransliavimą visi operatoriai pradės mokėti nuo 2012 m. sausio mėnesio. Kainas jau pakėlė „Teo LT”, „Cgates”.

Kauniečiams telekomunikacijų paslaugas teikiančios bendrovės „Mikrovisatos TV“ generalinis direktorius Raimondas Gaidys anksčiau yra sakęs, kad su televizijų kanalais derėsis iki pat Naujųjų metų ir savo klientams iki to laiko paslaugų kainų nekels.

Tuo pačiu keliu eina ir Klaipėdos regione paslaugas teikianti bendrovė „Balticum TV“. Pasak šios bendrovės Plėtros tarnybos direktoriaus Sauliaus Kupliausko, „Balticum TV“ paslaugos nebrango ir kol kas stengiamasi jas tokias išlaikyti.

V.Žukienė neabejoja, kad nuo Naujųjų metų paslaugų kainą pakels likusios bendrovės. „Dabar paslaugas brangina tos bendrovės, kurios nusprendė nelaukti paskutinės valandos. O kai kurių televizijos operatorių paslaugų kaina buvo per maža, palyginti su išaugusiomis sąnaudomis“, – suskubusius pakelti paslaugų kainas bandė teisinti asociacijos prezidentė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)