Vilniaus miesto apylinkės teismas konstatavo, kad 25 metų Andžejus P. viešai raštu užgauliai pažemino žmogų ir viešai tyčiojosi iš žmonių grupei priklausančio asmens dėl jo tautybės. Atsižvelgęs į bylos aplinkybes teisėjas Arūnas Budrys kaltinamajam skyrė 4 MGL (520 Lt) dydžio baudą.

Bylos duomenimis, Andžejus P. praėjusių metų kovo 20-osios naktį, savo namuose, mobiliuoju telefonu prisijungęs prie interneto, viename skundų puslapyje parašė komentarą apie vieną Vilniaus bendrovę ir jos vadovą, siūliusį darbą užsienyje. Emigrantu pasivadinęs vaikinas savo komentare piktinosi, kad bendrovės vadovas jį apgavo.

Necenzūriniais žodžiais verslininką išplūdęs, žydu bei netradicinės orientacijos atstovu išvadinęs komentatorius taip pat ragino jį išvaryti iš Lietuvos, be to, grasino, jog prieš jį panaudos smurtą.

Ikiteisminį tyrimą dėl įžeidimo ir tyčiojimosi iš kito asmens tautybės Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra pradėjo gavusi verslininko Iljos M.

Per apklausą bendrovės vadovas pasakojo, kad iš sutuoktinės sužinojo, jog viename skundų puslapyje yra parašytas šmeižiančio ir įžeidžiančio pobūdžio komentaras.

„Tokie komentarai tiesiogiai veikia verslo vystymosi, darbinius santykius ir mano šeimos reputaciją ne tik visuomenėje, bet ir šeimos rate“, – pažymėjo konsultavimo ir žmonių įdarbinimu užsienio valstybėse užsiimančios bendrovės vadovas.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas Andžejus P. pripažino savo kaltę, tačiau teisinosi, kad komentaro negalėjo neparašyti, nes buvo apgautas.

Vaikinas pareigūnams pasakojo, kad maždaug 2011-ųjų pavasarį internete rado skelbimą apie įdarbinimą užsienyje. Kadangi tuo metu jis neturėjo darbo, kreipėsi į bendrovę, kurios vadovas pažadėjo įdarbinti Anglijoje. Už tai Andžejus P. sumokėjo 1 400 Lt.

„Pagal sąlygas po savaitės su manimi turėjo susisiekti vairuotojai, kurie turėjo nuvežti į Angliją, – sakė kaltinamasis. – Skambučio sulaukiau tik po dviejų savaičių, ir taip išvažiavau į Angliją. Kartu važiavo dar 7 žmonės. Mes buvome nuvežti į Bostoną ir apgyvendinti nuosavame name pas kažkokį latvį. Čia turėjome mokėti už būsto nuomą, o mus turėjo įdarbinti vadybininkai Olegas ir Romas. Tačiau jokio darbo taip ir negavau, ten gyvenau ten apie mėnesį“.

Andžejus P. teigė, kad taip ir nesulaukęs jokių pasiūlymų iš jį įdarbinti žadėjusios bendrovės ir jos vadovo buvo priverstas kreiptis į vietos valdžios atstovus.

„Imigracijos skyriuje man buvo suteikta pagalba – nupirko bilietą atgal ir taip grįžau į Lietuvą“, – per apklausą kalbėjo kaltinamasis.

Jis taip pat teigė, kad vėliau internete ėmė ieškoti atsiliepimų apie darbą jam žadėjusią parūpinti bendrovę ir jos vadovą.

„Radęs daug neigiamų atsiliepimų iš pykčio taip pat parašiau savo komentarą – užsienyje buvau atsidūręs pirmą kartą, man buvo baisu ir visą tą laiką kaupėsi pyktis dėl apgaulės“, – sakė vilnietis.

Paklaustas, kodėl agentūros vadovą išvadino žydu, Andžejus P. aiškino, jog tokią nuomonę susidarė dėl verslininko išvaizdos. „Nenorėjau įžeisti šios tautybės žmonių, tiesiog tokiu būdu išreiškiau savo pyktį“, – atviravo kaltinamasis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (411)