Naudotų automobilių pardavėjai ir NT brokeriai piktinasi, kad ko ne visus skelbimų portalus supirko viena bendrovė. Taip nebeliko rimtos konkurencijos, o vienvaldystė jau atsiliepė – pakeltos skelbimų kainos.

Konkurencijos taryba šių pirkimų nekontroliavo ir tik dabar susizgribo domėtis, kas vyksta.

„Jeigu iš mūsų reikalaujama daugiau pinigų, alternatyvų neturime ir esame priversti mokėti tiek, kiek paprašys, automatiškai mes tuos pinigus turime susirinkti iš savo klientų. Vartotojas galutinis sumoka daugiau“, – LNK „Žinioms“ sakė „Autopark“ direktorius Vismantas Baršys.

NT brokeriai skundžiasi, kad kainos ėmė augti, kai populiariausius skelbimų portalus supirko bendrovė „Diginet LT“. „2014 m. vasarą „Diginet“ grupės kaina buvo pakelta apie 80 proc., „domoplius“ grupė, su kuria susijungė, keletą mėnesių prieš susijungimą irgi padarė savo paslaugas mokamas, kurios iki tol buvo nemokamos“, – eigą išaiškino NT agentūrų asociacijos vadovas Žiuljenas Galeckas.

„Pradžioje buvo pateiktas pranešimas dėl Konkurencijos tarybos leidimo minėtai koncentracijai, tačiau vėliau pasirodė, jog įmonė pardavė dalį savo turėtos kitos įmonės akcijų ir tiesiog netenkino reikalavimų pajamų, kurie reikalingi, jog būtų būtinas Konkurencijos tarybos leidimas“, - sakė Konkurencijos tarybos pirmininko pavaduotojas Elonas Šatas.

Nenaujų automobilių ir NT pardavėjai sako, kad jaučiasi įsprausti į kampą, nes negali atsisakyti skelbimų portalų, kuriuos yra pamėgę jų klientai. „Savas portalas neatneš tokio klientų srauto, kurį atneša smarkiai išreklamuoti didieji skelbimų portalai“, - sakė V. Baršys.

„Koncentracija iki 80 proc., nesvarbu kokioje rinkoje, nėra teisinga ir turi pavojų, kad ji gali būti iškreipta“, - įsitikinęs Ž. Galeckas.

Po šių pasipiktinimų sukruto ir Konkurencijos taryba – ji renka informaciją ir aiškinasi, ar pradėti pilnavertį tyrimą. „Jeigu manytume, kad dėl tokių sandorių iš tikrųjų buvo reikšmingai apribojama konkurencija ar net sukurta dominuojanti padėtis, mes galime įpareigoti šias įmones vis tiek pateikti pranešimą apie koncentraciją, tam kad galėtume atlikti išsamų vertinimą, ir tuomet spęsti, ar tokia koncentracija galima šioje rinkoje. Jei ji būtų negalima, mūsų vertinimu, mes galėtume duoti įpareigojimą atsukti situaciją į pradinę padėtį“, – LNK „Žinioms“ sakė E. Šatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (258)