Jo verslo imperija užsimojo patentuoti šį šūkį. „Vičiūnų įmonių grupei" priklausanti „Plungės kooperatinė prekyba" kreipėsi į Patentų biurą dėl prekės ženklo patentavimo. Tai sukėlė audringą diskusiją.

„Nereikia būti genijumi, kad suprastum, jog ši frazė priklauso Vytautui Kernagiui", - verslininkų užmojais patentuoti šią frazę stebėjosi maestro sūnus, V. Kernagio fondo direktorius Vytautas Kernagis.

Tačiau V. Matijošaitis laikosi savo. „Beprotiškai fantastiška“ man asocijuojasi su koldūnais", - Kauno dienai" rėžė milijonierius.

V. Kernagio fondas nesirengia nuleisti rankų - ketinama skųsti, kad ši frazė taikoma koldūnams. 

Maestro sūnus įsitikinęs, kad nebus sudėtinga įrodyti, kas dažnai kartojo ir taip išpopuliarino frazę Beprotiškai fantastiškas". 

DELFI primena, kad radijo ir televizijos laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė padavė į teismą „Vičiūnų restoranų grupę“, kuri be sutikimo jos atvaizdą naudojo savo restoranų grupės „La Crepe“ valgiaraštyje.

Istorija prasidėjo tada, kai ji dalyvavo restorano atidaryme ir iškepė blyną, su kuriuo buvo nufotografuota. Vėliau meniu atsirado ši nuotrauka, o blynas pavadintas „Skaivos blynu“. Moteris tvirtina už dalyvavimą nieko negavusi, o Vičiūnų restoranų grupei atstovaujantis advokatas tvirtina, kad pasamdyti organizatoriai turėjo jai sumokėti.

Skaiva iš „Vičiūnų restoranų grupės“ reikalauja 40 tūkst. Lt kompensacijos. Be to, S. Jasevičiūtė prašo priteisti 1,5 tūkst. Lt bylinėjimosi išlaidų.