"Tik tiek galiu pasakyti, neneigiu, kad buvo atliktas dokumentų poėmis. Su kuo tai yra susiję, tikrai nekomentuosiu", - BNS ketvirtadienį patvirtino Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys.

"Tyrimas pradėtas dėl dokumento klastojimo, turto iššvaistymo ir kitų nusikalstamų veikų", - pridūrė prokuroras.

Anot jo, tyrimą atlieka STT Panevėžio valdyba.

"Galiu pasakyti, kad kol kas įtarimai nėra niekam pareikšti, tik dokumentai paimti", - teigė R.Vagrys.

TV3 taip pat patvirtino, jog Panevėžio prokuratūros ir STT pareigūnai televizijos būstinėje atliko procesinius veiksmus. TV3 nurodė tai vertinanti "kaip spaudimo bei asmeninio keršto televizijai už kai kurias laidas priemonę".

"Panevėžio prokuratūros ir STT pareigūnai Rimantas Vagrys ir Saulius Gimžauskas – tie patys, kurie TV3 laidose buvo kritikuojami dėl žmogaus teisių ir Lietuvos įstatymus pažeidžiančių darbo metodų, televizijos būstinėje atliko procesinius veiksmus. Apie juos pareigūnai mums uždraudė viešai kalbėti, tad nelabai ką galime pasakyti, tačiau operatyvinių ir procesinių priemonių taikymą vertiname, kaip spaudimo bei asmeninio keršto televizijai už kai kurias laidas priemonę ir apie tai informavome prokuratūros bei valstybės vadovus", - rašoma BNS pateiktame TV3 Komunikacijos projektų vadovės Erikos Vyšniauskaitės komentare.

"Tikrai tai nėra susiję su tuo, kad R.Vagrį ar S.Gimžauską kažkaip televizijoje įvardijo. Tikrai čia visiškai kiti dalykai yra", - sakė prokuroras R.Vagrys.

Paklaustas, ar šiame tyrime figūruoja lobistas Andrius Romanovskis, prokuroras atsakė: „Šitų dalykų nekomentuosiu“.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys teigia, kad dokumentai TV3 televizijoje paimti pradėjus visiškai naują ikiteisminį tyrimą.

„Šioje byloje įtarimai kol kas niekam nepareikšti“, – DELFI sakė jis.

Prokuroras kategoriškai paneigė TV3 atstovų viešai išplatintus teiginius, kad esą dokumentų paėmimu yra daromas spaudimas ar asmeniškai kerštaujama už kai kurias laidas.

„Tiesa pasakius, net nesuprantu tokio vertinimo – čia tikrai nėra jokio spaudimo ar asmeninio keršto“, – patikino jis.

R. Vagrys pabrėžė, kad tyrimas ką tik pradėtas, todėl bet koks informacijos viešinimas gali pakenkti jo tolesnei sėkmei.

Švedijos žiniasklaidos koncerno MTG valdomas kanalas TV3 vasarį buvo antras pagal populiarumą Lietuvoje, nedaug atsilikęs nuo pirmavusio LNK, rodo tyrimų bendrovės „TNS LT“ duomenys.

MTG priklauso 100 proc. TV3 bei pramoginius kanalus TV6 ir TV8 kanalus transliuojančios bendrovės „Tele-3“ akcijų. MTG padaliniui „Viasat Broadcasting“ Lietuvoje taip pat priklauso radijo stotis „Power Hit Radio“ bei palydovinė televizija „Viasat“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (424)