DELFI žiniomis, antradienį „Vilniaus dienos“ darbuotojai gavo atleidimo lapelius.

Įmonės „Diena Media News“ generalinis direktorius Laimutis Genys DELFI tvirtino, kad leidinys neuždaromas: vyksta „tam tikras optimizavimas“. Pasak jo, vyksta pareigų ir darbų perskirstymas.

„Laikraštis eis ir toliau“, – sakė L. Genys. Jo tvirtinimu, atleidimo lapelius gavo ne visi savaitraščio darbuotojai. Naujienų agentūrai BNS L. Genys sakė, kad Vilniuje bus atleidžiami keturi žmonės. Darbuotojų bus mažinama ir Kaune.

„Dabar vyksta optimizavimas, kol kas sprendimai nepriimti. Optimizuojame, spaudžiamės, darbuotojų skaičių šiek tiek mažiname, taip, bet dar negalim pasakyti, kaip bus. (...) Kol kas, kad uždaroma (savaitraštis „Vilniaus diena“ ir portalas diena.lt) negaliu sakyti, nes neturiu tokio fakto. (...) „Vilniaus dienos“ uždarymo galimybė jau svarstoma šešeri metai, bet procesas dar vyksta“, - BNS kalbėjo L. Genys.

Jo teigimu, galutinį sprendimą dėl įmonės pertvarkos tikimasi priimti per mėnesį.

DELFI primena, kad praėjusiais metais „Vilniaus“ diena iš dienraščio tapo savaitraščiu.

Bendrovė „Diena Media News“ leidžia laikraščius „Vilniaus diena“, „Kauno diena“, „Klaipėda“.

Šiuo metu „Diena Media News“ akcininkais yra UAB „Baltic Media Holding“ (50,15 proc.), fizinis asmuo Džeraldas Daukša (35,7 proc.), UAB „Stornas“ (9,4 proc.) bei Angelė Dementavičiūtė (UAB „Kauno arena“ direktorė, 4,7 proc.).

Praėjusį rugsėjį Ovidijaus Lukošiaus ir Nerius Gasparavičiaus perimtai įmonei „Baltic Media Holding“ iškelta bankroto byla. Vien Ūkio bankui bendrovė skolinga beveik 23 mln. litų, o visos jos skolos yra 28 mln. litų, todėl įmonė, anot teismo, yra nemoki.
„Diena Media News“ leidiniai anksčiau ne kartą buvo sieti su buvusiu AB „Ūkio bankas“ akcininku Vladimiru Romanovu, kuris tiesiogiai žiniasklaidos įmonėje akcijų neturėjo.

Praėjusių metų pradžioje skelbta, kad žiniasklaidos bendrovė patiria milijoninius nuostolius, todėl nurašydama juos priversta mažinti savo įstatinį kapitalą: kapitalas sumažintas nuo 21,64 mln. iki 9,3 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)